Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ERZİNCAN (AA) - AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut, ilçe seçim kurullarına yaptıkları itirazların 5 ilçede reddedildiğini, 4 ilçede geçersiz oyların yeniden sayıldığını ve itirazlarını il seçim kuruluna taşıdıklarını bildirdi.

        Bulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, önceki gün ilçe seçim kurullarına yaptıkları müracaatta, geçersiz oyların sayılması ve değerlendirilmesi için 929 sandıkta sayımın yeniden yapılmasını istediklerini hatırlattı.

        Başvurularının merkez ilçe ile Tercan, İliç, Üzümlü ve Kemaliye ilçelerinde reddedildiğini belirten Bulut, Refahiye, Çayırlı, Kemah ve Otlukbeli ilçelerinde geçersiz oyların yeniden sayıldığını, bunun sonucunda AK Parti'nin 64, MHP'nin 10 ve CHP'nin 3 oy artırdığını kaydetti.

        İtirazlarını il seçim kuruluna taşıdıklarını ifade eden bulut, şöyle konuştu:

        "Yeniden bu 9 ilçenin tümünde de oyların yeniden sayılmasını ve geçersiz oyların da değerlendirilmesini istiyoruz. İl Seçim Kurulu da toplanacak, bütün ilçelerden gelen rapor neticelerine bakacak ve kurul olarak karar verecekler. Buradan da sayım noktasında karar çıkarsa İl Seçim Kurulu'nda olay netleşecek. Eğer ki ret kararı verilirse biz de Yüksek Seçim Kurulu'na taşıyacağız olayı. Erzincan’daki AK Parti İl teşkilatı olarak normal kanuni süreci ve kanuni haklarımızı kullanıyoruz."

        Bulut, ikinci milletvekilini çıkarabilmeleri için CHP ile aralarındaki farkın 963 olduğunu, yaptıkları itiraz sonucunda 4 ilçede geçersiz oylarda yeniden yapılan sayımla farkın 902’ye düştüğünü, 929 sandığın yeniden sayılması durumunda ise lehlerine bir sonuç çıkacağına inandıklarını ifade etti.

        Resmi olmayan sonuçlara göre, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti ve CHP birer milletvekilliği kazanmıştı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzincan haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzincan Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler