Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ISPARTA (AA) - Dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'inin karşılandığı Isparta'da, gül bahçelerinin en yoğun olduğu Gönen ilçesine bağlı Güneykent beldesinde bu yıl ilk kez Gül ve Hasat Festivali düzenlendi.

        Festival kapsamında beldeye gelen yerli ve yabancı turistler, ilk olarak bahçelerde gül topladı. Daha sonra Gülhane'ye geçerek eski yöntemlerle gül yağının çıkartılmasını izleyen misafirler, son olarak Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliğine (GÜLBİRLİK) ait olan ve açılışı festival kapsamında bugün yapılan Gül Müzesi'ni gezdi.

        Oluşturulan kortej yürüyüşünün ardından festivalin açılış töreninde konuşan Güneykent Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, Isparta'nın "dünyanın gül bahçesi" olduğunu, dünya gül üretiminin önemli bir kısmının Isparta'da gerçekleştirildiğini söyledi. 

        Güneykent'in de Isparta'nın en büyük gül bahçelerinin bulunduğu yerlerden olduğunu belirten Gözgün, böyle bir festivale ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

        Güneykent'i hasat mevsimi boyunca yüzlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğine değinen Gözgün, gül turizmini daha da geliştirmek istediklerini sözlerine ekledi. Konuşmanın ardından yerel sanatçılar konser verdi.

        Festival yarın sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Isparta haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Isparta Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler