Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İSTANBUL (AA) - İstanbul Kalkınma Ajansı'nın mali desteğiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ile İstanbul Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği'nce oluşturulan ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi tarafından yürütülecek "Afet sonrasında uzman doktorların en hızlı şekilde ihtiyaç duyulan hastaneye çevrimçi yönlendirilmeleri" projesi başladı. 

        İstanbul Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde düzenlenen projenin tanıtım toplantısında konuşan proje uzmanlarından Yrd.Doç.Dr. Ulaş Vural, "İstanbul" ve "afetin" sürekli bir arada konuşulan iki kavram olduğunu ifade etti.

        Vural, "İlk aklımıza gelen afet deprem oluyor. Biz de projede belki buna odaklanıyoruz ama proje ortaklarımız aslında, ulaşım, sel, yangın kazaları ya da kimyasal saldırılar gibi birçok konuda çalışmalar yürütüyor" dedi. 

        Vural, projeye ilişkin şunları söyledi: 

        "Doktorlar afet anında hastanede bulunamayabilirler. Her bir afet mesela Adalar açığında olan bir depremin etkisi başka olacakken daha yukarı bölgede olabilecek depremin etkisi farklı olabilecek. Bu da farklı yerlerde farklı ihtiyaçlar doğurabilecek. Biz eğer doktorları uzmanlıklarına göre hızlı bir şekilde o afet senaryosuna en uygun şekilde yönlendirebilirsek hem afet sonrası oluşacak kargaşayı en aza indiririz hem de mümkün olduğunca çok sayıda insan hayatını kurtarabiliriz diye düşünüyoruz." 

        Projenin tanıtım toplantısına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) Müdür Yardımcısı Ahmet Köse, İstanbul Anadolu Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kemal Memişoğlu, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektörü İhsan Karaman ve doktorlar katıldı.   

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler