Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        13 farklı ilden gelen öğrenciler Beyşehir'de

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın Beyşehir ilçesi, Türkiye'nin 13 farklı ilinden gelen Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencilerini misafir etti.

        Selçuk Üniversitesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında Konya'da "Atölye, Kırsal Alanların Geleceği" konulu Öğrencilik Çalıştayı düzenlendi. 4 Kasım'da başlayan 4 gün süreli çalıştay kapsamında Konya'ya gelen Türkiye'nin farklı illerindeki mimarlık fakültelerinde öğrenim gören şehir ve bölge planlama bölümü öğrencileri Beyşehir Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen saha çalışmasına da katıldı.

        Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri, kendilerine eşlik eden Konya Şehir Plancılar Odası Başkanı Münir Günay, Selçuk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde görevli öğretim üyeleri Doç. Dr. Çağlar Meşhur, Yrd. Doç. Dr. Özer Karakayacı, Araştırma Görevlileri Dr. Sinan Levend ve M.Akif Sağ ve Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Birimi Sorumlusu Eyüp Yağcıoğlu ile birlikte Beyşehir'e bağlı Huğlu, Yeşildağ, Gölkaşı ve Emen mahallelerinde gerçekleştirilen atölye çalışmalarına katıldı.

        Akademisyenler ve öğrenciler, gezdikleri yerleşimlerdeki sokaklar ile taş evlerin mimari yapılarını inceledi. Öğrenciler, mahalle sakinleriyle de bölümleriyle ilgili konularda çeşitli söyleşiler gerçekleştirdi. Konya Şehir Plancılar Odası Başkanı Münir Günay, Beyşehir'deki organizasyona katkı ve desteklerinden dolayı Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun'a teşekkür etti.

        (AH-Y)

        06.11.2017 11:34:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler