Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edremit Kaymakamlığı projeleriyle hedefe tam yol ilerliyor

        (Fotoğraflı)

        Emrah Elmas

        BALIKESİR (İHA) - Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı'nın Türkiye'nin ortaya koyduğu 2023,2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda "Edremit'i Projeler Şehri Haline Getirme" hedefiyle çıktığı yolda 8. proje olan "Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi (KBS)" açılışı Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonda gerçekleştirildi.

        Mevcut kaynakların etkin, etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılması bilinciyle Kaymakam Sırmalı'nın talimatıyla Edremit Kaymakamlığı ve Edremit Mal Müdürlüğü ortaklığıyla hazırlanan "Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi (KBS) Teknik Destek Eğitimi başladı.

        Projenin açılışında Konuşan Kaymakam Ali Sırmalı "Ülkemizin son yıllarda gösterdiği gelişmelere paralel olarak Edremit'imizi projeler şehri haline getirme hedefiyle çıktığımız yolda Edremit Kaymakamlığı olarak 2016 ile 2017 yıllarında ilçemize güzel projeler kazandırmanın haklı mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.

        Bir yandan İlçemizi ve Ülkemizi daha da zenginleştirip, kaynak yaratma amacıyla projeler üretirken öte yandan mevcut kaynakların etkin, etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılması zorunluluğu bilinciyle Kamu harcama ve Muhasebe Bilişim sistemi KBS eğitimine ihtiyaç olduğu farkındalığıyla bir proje daha hazırladık."dedi.

        Kaymakam Sırmalı kamu kaynaklarının etkin, verimli ve ekonomik kullanılabilmesine yönelik olarak hazırlanmış bir sistem olan KBS sisteminin öğrenilmesi, bu konuda kullanıcıların yeterliliğinin artırılmasıyla kamu zararının ortadan kaldırılması hedeflenmekte olduğunu ifade ederek "Türkiye'de yaklaşık 60 bin harcama biriminde değişik rollere sahip 200 bin kişi tarafından kullanılan KBS sistemi ilçemizde paydaş sayısı en fazla olan bilişim sistemlerinden birisi olup; ilçemizde 27 kurum 92 harcama birimi ve 1616 yetkilendirilmiş kişi tarafından kullanılmaktadır. KBS sisteminin yoğun ve karmaşık mali mevzuatı dolayısıyla yeterince bilinemediğinden bu projeyi hazırladık. Projemizle; mali disiplinin sağlanması ve harcamaların kontrol edilmesi, stratejik önceliklere göre kaynak tahsisi ve tahsiste etkinliğin sağlanması, kaynakların yönetimi ve kullanımında operasyonel verimlilik sağlanacak. Aynı zamanda verilecek teknik destek eğitimi ile kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması sağlanarak kaynak israfı önlenecektir. "dedi.

        Edremit Kaymakamlığı projeleri hakkında bilgi veren Sırmalı "Ayrıca Kaymakamlığımız öncülüğünde yürütülen projeler ilçemizde birçok eksikliği gidermiş, önemli konuları değinmiş ve örnek olarak gösterilmiştir. Özellikle ilçemizde dezavantajlı gruplara yönelik olarak yürütülen "Benim Adım İyilik Sosyal Sorumluluk Projesi" ve "Toplum Yararına Çalışma Programı" başarıyla uygulanan projelerimizdendir.

        Yine Edremit Kaymakamlığımızın yürüttüğü bir başka proje olan geleneksel el sanatlarımızın yok olmaması bilinciyle hazırlanan Kaybolmaya Yüz Tutmuş "Sele, Sepet ve Hasırcılığın" Gençlerle Geleceğe Taşınması projemiz de yine farkındalık yaratan bir proje oldu.

        Edremit Kaymakamlığımız öncülüğünde Güney Marmara Kalkınma Ajansın'dan kazandığımız 5 proje ile, Balıkesir'de en çok proje kazanan İlçe olmanın haklı gururunu yaşadık.

        2016-2017 Yıllarında Güney Marmara Kalkınma Ajansının bütçesinden en çok pay alan ilçe konumuna geldik. Projelerimiz; "Gelecek Proje ile Şekilleniyor", "Kamu Hizmet Sunumu Gelişiyor", "Edremit Yüzünü Güneşe DönüyorFotovoltaik Sistemler" gibi katma değeri yüksek birçok projeyi hayata geçirdik. Son haftalarda ise GMKA destekli dördüncü projemiz olan "Edremit 2023'e Hazırlanıyor projemiz ile Edremit'i masaya yatırarak, Edremit'imizin 2023 vizyonunu oluşturacak örnek bir çalışma başlattık.

        Edremit Kaymakamlığımız ve İlçe Malmüdürlüğümüz ortaklığıyla hazırlanan ve Güney Marmara Kalkınma Ajansınca başarılı bulunarak destek almaya hak kazanan Kamu Harcama ve Muhasabe Bilişim Sistemi (KBS) projemizin tüm katılımcılara faydalı olmasını diliyor, ilçemize de hayırlı olmasını diliyorum. Bu projelerimizin hazırlanmasında ve yürütülmesinde emekleri olan Proje koordinasyon birimimize ve diğer kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonrada ilçemizi öne çıkaracak projeler geliştirmeye devam edeceğiz" dedi.

        (EME)

        06.11.2017 12:13:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler