Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İl Genel Meclisi Kasım ayı 2'nci birleşiminde 2 gündem maddesi görüşüldü

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecik İl Genel Meclisi Kasım ayı 2'nci birleşiminde 2 gündem maddesi görüşülürken, maddeler oy birliği ile kabul edildi.

        Bilecik İl Genel Meclisi toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen birleşimde günün ilk gündem maddesi olan Bilecik'in Bozüyük, Söğüt ve Osmaneli ilçelerinde temel eğitim kurumlarının tüketime yönelik mal ve malzeme alımı giderlerinde kullanılmak üzere 45 bin TL ödenek aktarılması talebi görüşülerek plan ve bütçe komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Günün ikinci gündem maddesi olan, Bilecik'in Osmaneli ilçesi Orhaniye Köyü 107 ada 5-6-7-8-9-10 parsel numaralı taşınmazlar ile ekli imar plan taslağında bulunan orman alanlarında Tuyat Elektrik Üretim A.Ş. tarafından " Hidroelektrik Santrali" yapmak maksadıyla hazırlatılan imar planlarının onaylatılması talebi görüşülerek imar ve bayındırlık komisyonuna havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

        Ayrıca geçtiğimiz günlerde Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Muratdere Köyüne yapılması planlanan bakır madeni ocağıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kabul edilmemesine ilişkin olarak toplantıya katılan Muratdere Köyü Muhtarı İsmail Kurt Bilecik milletvekillerine ve Bilecik İl Genel Meclisi üyelerine teşekkür etti. Kurt, "Sizinde bildiğiniz gibi yakından takip ettiğiniz Muratdere Köyü çevresi ve Muratdere Madencilik tarafından maden ocağı ve tesisi açılmak istenmişti. Bununla ilgili ÇED olumlu karar vermiş olup, bizlere ve ilgili kurumlara bildirilmişti. Bu süreç içerisinde bizler ve ilgili kurumlar itirazlarımızı bakanlığımıza bildirmiş ve kararlarını bekliyorduk. Bana geçtiğimiz Cuma günü akşamı AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir bizzat telefonla arayarak ÇED kararını Çevre ve Şehircilik Bakanlığının olumsuz yanıt verdiğini söyledi. Köyümüze ve hepimize hayırlı olsun dedi. Bende bugün burada basın mensupları önünde Bilecik İl Genel Meclisi Başkanımız Oğuz Sertler ve bütün Bilecik İl Genel Meclisi üyelerine bu konuyu başından sonuna kadar üzerine düştükleri için çok teşekkür ediyorum. Sahaya gelerek hiçbir siyasi parti gözetmeksizin sahada tepkilerini gösterdiler. İl Genel Meclisi üyelerine bundan dolayı tek, tek teşekkür ediyorum. Ayrıca Bilecik Milletvekillerimiz bu konuyu meclise kadar taşıdılar. Onlara da çok teşekkür ediyorum" dedi.

        Öte yandan, Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler, Kasım ayının bütçe ayı olduğunu belirterek, İl Genel Meclis toplantılarının 20 gün süreceğini bildirdi.

        (DA-AS-Y)

        06.11.2017 12:36:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler