Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Özel öğrenciler lale soğanlarını toprakla buluşturdu

        (Fotoğraflı)

        Uğur Ulu

        MUŞ (İHA) - Muş Eğitim Uygulama Merkezi ve İş Uygulama Merkezinde eğitim gören özel öğrenciler, lale soğanlarını toprakla buluşturdu.

        Muş Fotoğraf Sanatı Derneği (MUFSAD) tarafından engelli öğrencilere yapımı yeni tamamlanan ve yeşillendirmeye ihtiyaç duyulan İl Halk Kütüphanesi bahçesine lale soğanı ektirildi. Lale soğanlarını toprakla buluşturan özel öğrenciler, ektikleri soğanların yetişmesinin ardından 'Gözümde Mutluluk' projesi kapsamında fotoğraflayacaklar. Ekim sırasında mutlulukları gözlerinden okunan engelli bireyler, neşe dolu dakikalar geçirdi.

        Yapılan ekimin ardından gazetecilere açıklama yapan Muş Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Sezgin Yalçıner, İl Halk Kütüphanesi bahçesine lale soğanı ekmek istediklerini söyledi. Lalelerin yeşermesiyle birlikte onları özel öğrencilerle fotoğraflamaya geleceklerini ifade eden Yalçıner, "Bu laleler çıktığı zaman 'Gözümde Mutluluk' projemiz var, onun devamı olarak özel çocuklarımızla beraber gelip onların fotoğraflarını çekeceğiz. O şekilde bir etkinlik yaptık. Kütüphanemizin de yeni olması sebebiyle lale soğanlarını bahçesine ekelim dedik. Hem gelen misafirlerimiz hem de okuyucularımız Muş lalesinin güzelliği içerisinde kitaplarını okuyup bu şekilde farklı bir etkinlik yapmak istedik. Bu konuda Konya Asya Lale'ye ve Kütüphane Müdürü Tarık Beye çok teşekkür ediyorum. Gözümde Mutluluk projesi adı altında 2 yıldır sürdürdüğümüz bir projemiz var. Muş Fotoğraf Sanatı Derneği olarak engelli çocuklarımıza fotoğraf eğitimi veriyoruz. Bu bağlamda hem çocuklarımız farklı bir etkinlik yapsınlar hem de kendi ektikleri lalelerin ileride fotoğraflarını çeksinler istedik" dedi.

        Kütüphanenin özünde halkla ilişkiler işi olduğunu ifade eden Kütüphane Müdürü Tarık Çoban ise, "Kütüphaneyle okuyucuyu buluşturmak için değişik etkinlikler yapıyoruz. Muş Fotoğraf Sanatı Derneğiyle beraber yürüttüğümüz çalışmayla yeni kütüphane müdürlüğü bahçemize lale ekme etkinliği gerçekleştirdik. Amacımız kütüphaneyle okuyucu ve öğrencileri birleştirmek, kütüphane alışkanlığı kazandırmak. Bu kapsamda Muş Fotoğraf Sanatı Derneğine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

        (MSA-Y)

        06.11.2017 12:47:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler