Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MEP, Bakan Elvan'a Mersin projelerini sundu

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Ekonomi Platformu (MEP) üyeleri, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ı ziyaret ederek kent için hayati önem taşıyan projeleri sundu, destek istedi.

        Ankara temaslarını değerlendiren MEP Başkanı Kemal Kaçmaz, platformun akademik danışmanlarının da katıldığı toplantıda, Mersin Kıyı ve Deniz Alanı Planlaması projesinin sunumunun yapıldığını belirterek, projeyi Mersin Deniz Ticaret Odası, ODTÜ ve Mersin Üniversitesi'nin ortaklaşa hazırlandığını söyledi.

        ODTÜ'den Prof. Dr. Barış Salihoğlu, Prof.Dr. Ahmet Yozgatlıgil, ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü Öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Yücel ve Çukurova Üniversitesi'nden Prof. Dr. Süha Berberoğlu'nun katılımlarıyla yapılan proje sunumlarının, Avrupa Birliği Mavi Büyüme stratejisinde Mersin'in pilot il olması konusunun görüşülmesiyle devam ettiğini anlatan Kaçmaz, diğer yandan Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı'nın da hazır bulunduğu toplantıda ayrıca, Uluslararası Akdeniz Bisiklet Turunun Mersin'den başlamasını talep ettiklerini belirtti.

        2020 yılında 14.'sü düzenlenecek Uluslararası Turunçgil Kongresi'nin Mersin'de yapılacağını hatırlatan Kaçmaz, kentin girişinde bulunan İngiliz Yağ Fabrikası'nın kongre için restore edilmesi ve Turunçgil Müzesine dönüştürülmesi konusunu Bakan Elvan'a ilettiklerini aktardı. "Eski İngiliz Yağ Fabrikası'nın Turunçgil Müzesi olması halinde hem eski bir tarihi yapı restore edilerek yaşatılmış olacak hem de kentin girişi bir turunçgil müzesine kavuşacak" diyen Kaçmaz, ayrıca Ulusal Turunçgil Konseyi tarafından hazırlanan 'Turunçgil Bilgi Sistemi' projesini de gündeme getirerek Bakan Elvan'dan destek istediklerini kaydetti.

        Kaçmaz, şöyle devam etti; "Bu proje tamamlandığında tüm Türkiye'nin ürettiği turunçgili görebileceğiz. Geriye dönük 10 yıllık meteorolojik verilerle birlikte, birçok bilgi akışını sağlayabileceğiz." Projeyle birlikte sadece bölge değil, Türkiye açısından da stratejik bir sektör olan turunçgilin üretim planlaması ve stratejik planını daha sağlıklı bir şekilde hazırlama fırsatının yakalanacağını dile getiren Kaçmaz," Bununla birlikte ülkemizi yakından ilgilendiren inovatif tarımsal üretime geçiş modeliyle ilgili de düşüncelerimizi ve hazırladığımız projeyi Bakanımız Lütfi Elvan'a iletmiş olduk" ifadelerini kullandı.

        Kaçmaz, Kalkınma Bakanlığı himayesinde Akdeniz Ekonomi Zirvesi'nin Mersin'de yapılması için Bakan Elvan'dan destek istediklerini de sözlerine ekledi.

        (HSK-Y)

        06.11.2017 13:15:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler