Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fay hattında çöken yollara katlı kaldırım

        (Fotoğraflı)

        Vehbi Sarıhan

        MANİSA (İHA) - Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde 1969 yılında meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem nedeniyle fay hattında çökmeler oluşan yollara katlı kaldırım yapılırken, fay hattı boyunca 125 ev ve iş yeri afet kapsamına alınarak yıkıldı.

        Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Konak Mahallesi'nde 1969 yılında meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem sonrası Yukarıkoçaklar Caddesi üzerinde çökmeler meydana geldi. Hareketli olan 3 kilometre uzunluğundaki fay hattında zaman zaman çökmelerin devam etmesi üzerine Sarıgöl Belediyesi tarafından yol boyunca katlı kaldırım yapıldı. Öte yandan fay hattında bulunan 125 ev ve iş yeri de afet kapsamına alınarak boşaltıldı. Vatandaşlar 4 yıl önce inşa edilen 83 konutlu TOKİ evlerine yerleştirilirdi. Yaklaşık 1 yıllık süre içerisinde kura çekilerek TOKİ'lere yerleşen vatandaşlar taksitle ev sahibi olma imkanına da kavuştu. Boşaltılan konutların bulunduğu bölgeyi yeşil alan yapacaklarını söyleyen Sarıgöl Belediye Başkanı Selçuk, "Afet kapsamına alınan bu bölgedeki ev ve iş yeri olarak 87 yerleşim alanı Sarıgöl Belediyesi tarafından yıktırıldı. Yıktırılan bu bölge 30 dekarlık bir alanı kapsamakta ve burasını Sarıgöl Belediyesi olarak yeşil hat olarak düzenlemesi yapılacak. Fay hattından zarar gören bu bölgemiz halkımızın da kullanacağı yeşil alan olacak" dedi.

        (VS-AY-Y)

        06.11.2017 15:21:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler