Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrenciler karşıdan karşıya artık daha güvenli geçecek

        (Fotoğraflı)

        Gökhan Doğan

        YOZGAT (İHA) - Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'nde Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu'nun bulunduğu D805 Kayseri-Yozgat çevre karayoluna butonlu sinyalizasyon sistemi kuruldu.

        Kurulan butonlu sinyalizasyon sistemi ile vatandaşlar ve öğrenciler, trafik ışık direğindeki butona basarak güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçebilecek.

        Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu yaptığı açıklamada, "Okul önlerinde örgencilerin giriş ve çıkış saatlerinde yoğun trafik sonucu öğrencilerin ve ailelerin karşıdan karşıya geçerken kaza riskini önlemek için bas geç lambalarının yapımına başladık. Öğrencilerimize bas geç lambalarındaki butona basarak yayaların geçmesi için yeşil, araçların durması için kırmızı ışığın yanacağını ailelerin ve öğretmenlerin, çocuklarımıza güzel bir şekilde anlatmalarını ve bu konuda dikkatli olmalarını söylemeleri gerekiyor. Araç sahiplerinin de bu konuda dikkatli olup kurallara uyma konusunda özen göstermelidirler" dedi.

        Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü 68. Şube Şefliği Boğazlıyan Karayolları Şube Müdürü Ali Halat ise Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu'nun bulunduğu D805 Kayseri Yozgat çevre karayolu üzerinde bulunan sinyalizasyon sistemine üzerine kurulan butonlu sinyalizasyon sisteminin nasıl kullanılacağını öğrencilere slayt eşliğinde anlattı.

        Boğazlıyan Karayolları Şube Müdürü Ali Halat daha sonra Boğazlıyan Kaymakamı Davut Sinanoğlu ile birlikte butonlu sinyalizasyon sistemini kontrol ettiler.

        (GD-BMG-GF-Y)

        06.11.2017 15:35:43 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Yozgat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Yozgat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler