Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aliağa Belediyesinden dört kitap birden

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - 'Aliağa Kent Kitaplığı' adı altında yayımladığı kültür-tarih kitaplarıyla Aliağa'nın 8 bin 500 yıllık geçmişine ışık tutan Aliağa Belediyesi, Kasım ayı boyunca dört kitabı birden okuyucuyla buluşturuyor.

        Aliağa Belediyesi kurulduğu 1952'den bu yana ilk defa Aliağa tarihine ışık tutuyor. Aliağa Belediyesi, üç yıl önce Aliağa yerel tarihinin tüm yönleriyle araştırılarak kitaplaştırılması amacıyla başlatılan çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Yapılan sözlü tarih çalışmaları ve akademik araştırmalarla büyük bir bölge tarihi arşivine ulaşan Aliağa Belediyesi, 'Aliağa Kent Kitaplığı' adı altında başucu niteliğinde dört kitabın basımını tamamlayarak dağıtımına başladı.

        Bin 472 sayfalık dev kültür birikimi

        Her ay bir kitap kampanyasıyla yola çıkan Aliağa Belediyesi, yaptığı akademik araştırmalar ve kültürel çalışmalarla 120 sayfalık 'Aliağa'nın Antik Kentleri' kitabının 2.basımını, 432 sayfalık 'Aliağa Çevresi ile Birlikte, Güzelhisar' kitabının 2.basımını, 320 sayfalık 'Myrina ve Gryneion, Arkeolojik Yüzey Araştırmaları, 1. Cilt'ini ve son olarak Ersin Doğer'in katkılarıyla hazırlanan 600 sayfalık 'İlkçağdan 21. Yüzyıla, Aliağa Tarihi' kitabını okuyucuyla buluşturdu. Toplam bin 472 saydan oluşan dört dev eser, Aliağa'nın geçmişini günümüze taşıyor. Vatandaşlar, başucu niteliğindeki dört kitabı Aliağa Belediyesi Hizmet Binası Hilal Masa Biriminden, Yeni Şakran, Yeni Mahalle ve Helvacı hizmet birimlerinden ücretsiz olarak edinebiliyor.

        Okurlar için e-kitap hizmeti

        Aliağa dışında ikamet eden tarih severler kitapların dijital e-kitap formatlarına da kolaylıkla ulaşabiliyor. Vatandaşlar, Aliağa Belediyesi'nin resmi internet sitesi aliaga.bel.tr/yayinlarimiz sayfasından istedikleri kitapları rahatlıkla okuyup cihazlarına indirebiliyor. Seyahatte veya tatilde olan vatandaşlar kitapların değişik formatlarına mobil cihazlarından ulaşabiliyor. Ayrıca, Aliağa Belediyesi tarih severler için dört kitabı da CD ve Mini DVD formatlarında hazırladı. Vatandaşlar, CD ve Mini DVD formatlarında hazırlanan kitapları yanlarında taşıyabilecek. Kitaplar bilgisayar ortamında veya DVD oynatıcı cihazlardan da rahatlıkla okuyabilecek.

        Her ay bir kitap kampanyası devam edecek

        Aliağa tarihinin gelecek kuşaklara ulaştırılması adına üç yıl önce başlatılan akademik araştırmalar devam ederken Aliağa Belediyesi, 2018 yılının ilk aylarında dört yeni kitabı daha Aliağalılarla buluşturacak. Çalışmaları devam eden Aliağa Ansiklopedisi'nin yüzde 40'ı tamamlandı. Çalışmaları tamamlanan 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' Fotoğraflarla Aliağa Nostaljisi ise Aliağalıların karşısına çıkmak için gün sayıyor.

        (MY)

        06.11.2017 16:46:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler