Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Yılmaz: "Sorunsuz bir Samsun inşa etmek için çalışıyoruz"

        (Fotoğraflı)

        SAMSUN (İHA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "3 buçuk yılda büyük yol kat ettik. 2019'a kadar çalışmaları hızlandırarak sorunsuz bir Samsun inşa etmek için çalışıyoruz" dedi

        Asırlardır çözülemeyen sorunlara neşter vuran Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun'un yol ağını beton yollarla değiştirmeye devam ediyor. Kavak ilçesinde yol sorununun büyük kısmını ortadan kaldırdıklarını belirten Başkan Yılmaz, "3 buçuk yılda büyük yol kat ettik. 2019'a kadar bu çalışmaları hızlandırarak sorunsuz bir Samsun inşa etmek için çalışıyoruz" ifadelerini kulandı.

        "Vatandaşa hizmet önceliğimiz"

        Kavak ilçesinde yapımı tamamlanan beton yolları inceleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Cumhuriyet tarihinden bu yana süregelen sorunları çözme noktasında 3 buçuk yılda büyük yol aldıklarını ifade etti. Başkan Yılmaz Kavak'ta yol sorununu büyük anlamda çözdüklerini belirterek, "Samsun'da sosyal yaşamı olumsuz etkileyen faktörlerin başında yol ve su sıkıntıları geliyor. Büyükşehir Belediyesi olarak sorumluluk alanımıza 2014 yılından itibaren giren yerlerde çok hızlı bir şekilde çalışma başlattık. Geçen süreçte büyük yol kat ettik. Kavak ilçemizin mahallelerine ulaşımı sağlayan grup yollarının büyük kısmını elden geçirdik. Mesela bugün incelediğimiz Atayurt, Sıralı ve İkizdere Mahallesi, Mahmutlu ve Celallı Mahallelerinin yol ağını yenileyerek vatandaşlarımıza konforlu bir yolculuk imkânı verdik" diye konuştu.

        "Samsun 'beton yol' da öncü"

        Beton yol çalışmalarına başladıkları günden bu yana hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını ve yaptıktan sonra bu yolları unuttuklarını söyleyen Yılmaz, "Önceden bir yol yaptığımızda bir yıl bile dolmadan sorunlar başlardı. Sürekli kontrol etmemiz gerekirdi. Beton yol yapmaya başladığımızdan bu yana sorun yaşamıyoruz. Ufak tefek sıkıntılar oluyor ama çözümü kolay sıkıntılar bunlar. En hızlı şekilde müdahale ederek vatandaşlarımızı mağdur etmemeye gayret gösteriyoruz. Biz her yıl asfalt yamama ile uğraşmamak için beton yolu kullanıyoruz. Diğer birçok il de bizim yaptığımız beton yol çalışmaları kendilerine örnek alıyor" şeklinde konuştu.

        Başkan Yılmaz beton yol incelemelerinin ardında Kurtuluş Yolu güzergâhında yapımı tamamlanan asfalt yol çalışmalarını da inceleyerek ölçüm yaptı.

        (SAM-SLH-Y)

        06.11.2017 17:00:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Samsun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Samsun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler