Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gürpınar Belediyesi kışa hazır

        (Fotoğraflı)

        VAN (İHA) - Van'ın Gürpınar Belediyesi ekipleri, karla mücadeleyle ilgili hazırlıklarını tamamladı.

        Yurt genelinde olduğu gibi Gürpınar ilçesi de soğuk havanın etkisi altına girdi. Yüzölçümü itibariyle Van'ın, hatta Türkiye'nin en büyük ilçesi olan ve birçok yüksek yerleşim birimini sınırları içinde bulunduran Gürpınar Belediyesi, olası bir kar yağışında yolların kapanmaması için gerekli tedbirleri aldı. Bu kapsamda karla mücadelede görev alacak iş makinelerinin bakım ve onarımını tamamlayan Gürpınar Belediyesi, karla mücadele personelini de yürütülecek çalışmalarla ilgili bilgilendirdi.

        Gürpınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Osman Doğramacı da, personelle bir araya gelerek kışın sürdürülecek çalışmalarla ilgili istişarelerde bulundu. Karla mücadelede üç aşamalı bir eylem planıyla hareket edeceklerini anlatan Doğramacı, çalışmaları diğer kurumlarla koordineli bir şekilde yürüteceklerini aktardı. Kış aylarında en çok karşılaşılan sıkıntılardan biri haline gelen asılsız ihbarlarla ilgili de gerekli önlemleri aldıklarını ifade eden Doğramacı, şöyle devam etti:

        "Asılsız ihbarlarla ilgili bütün muhtarlarımıza yazı göndereceğiz. Asılsız ihbar yaptığını tespit ettiğimiz kişiyle ilgili işlem başlatacağız. Hazırlıklarımız kapsamında önce bütün kronik rahatsızlığı olan hastalarımızı tespit ederek bunların bir listesini hazırlayacağız. Yine hamile kadınlarımızın doğum öncesi hastanelere naklini sağlayacağız. Bunun için Toplum Sağlığı Merkezi, Van Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları ekipleriyle koordineli şekilde çalışacağız. Muhtemel kar yağışında en kısa zamanda mahallerimize ulaşmaya çalışacağız. Bununla ilgili üç aşamalı bir eylem planı hazırlıyoruz. Ekiplerimiz bu eylem planı çerçevesinde hareket edecekler. İnşallah yollarımız hiç kapanmadan bu kışı atlatacağız."

        (MSA-Y)

        06.11.2017 17:12:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Van haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Van Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler