Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yüreğirliler "Komşumla Kardeşim" projesi ile buluşuyor

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - Yüreğir Belediyesi, ilkini Doğankent Mahallesi'nde gerçekleştirdiği "Komşumla Kardeşim "projesi ile 100 bin aileyi buluşturacak. Doğankent'te ailelerin ilk buluşmasının gerçekleştiği Diktiren Ailesi'nin evine eşi Mehtap Çelikcan ile misafir olan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, "Millet olarak ülkemizin önüne kurulan tuzakları, kardeşliğimizle bir bir yıkıyor ve bozuyoruz. Bağlarımızı her zamankinden daha kuvvetli hale getirmeliyiz. Amaç hasıl oluncaya kadar projemiz devam edecek" dedi.

        "Tarladan Okula Çocukevi" projesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilen Yüreğir Belediyesi, yeni sosyal projesi ile ilçe sakinlerinin tanışması kaynaşması için "Komşumla Kardeşim" projesi başlattı. Proje kapsamında ilk önce yılda 30 bin Adanalı'nın faydalandığı 11 kültürevinde eğitim alan kursiyer ve öğrenci aileleri, ardından farklı mahalleler arasında aile ve çocuk buluşmaları organize edilerek komşuluk, arkadaşlık ilişkileri kurularak, pekişmesi sağlanacak.

        Doğankent Mahallesi'nde kültürevi öğrencileri ve aileleri, mahalle sakinlerinden Diktiren Ailesi'nin evine misafir oldu. Aynı sofrada yemek yiyip, sohbetlerle aile ve çocuklarla kaynaştı.

        İlk buluşmada bölgeye mevsimlik tarım işçisi olarak göç eden aileler de misafir olarak katılıp, mahalle sakinleri ile birlikte zaman geçirdi.

        "Biz birlikte büyük bir milletiz"

        Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, farklılıkların zenginlik olduğunu ifade ederek, "Bugün burada ilkini gerçekleştirdiğimiz birlik, beraberlik, tanışma ve kaynaşma etkinliğimizle değerli öğrencilerimizin aileleri ile tanışma fırsatı bulduk. Bizler bin yıldır gönül birliği, kader birliği yapmış, bugüne kadar yüzlerce hain planı, tuzağı bozmuş büyük bir milletiz. Bugünde bu duygularımızı güçlendirmek için böyle bir projeye start verdik. Proje kapsamında ailelerimiz tanışacak, çocuklarımız kaynaşacak. Mahalle kültürümüz, aynı sokakta yaşama kültürümüz yeniden ortak değerlerimizin içinde en önemli hassasiyetlerimiz haline gelecek. Şehir hayatının getirdiği tüm yalnızlıklarımızdan kurtulup yabancılaştığımız duygulara yaklaşacağız. Sosyal belediyecilikle Türkiye'de önemli bir yerdeyiz. Geçen yıl İnsani Gelişim Vakfı, bu yıl AK Parti yerel yönetimler proje yarışmasında en iyi sosyal proje ödülünü aldık. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden ödül almak büyük bir onur ve gurur vesilesi oldu. İnşallah birlikte çok daha iyi projeleri hayata geçirip, milletimiz ve ülkemiz için önemli işler üretmeye devam edeceğiz. Doğankentli tüm ailelerimize bu samimi buluşma için teşekkür ederim" diye konuştu.

        (ELF-Y)

        07.11.2017 11:11:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler