Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eğitim Bilimleri Enstitüsü yeni binasına kavuştu

        - Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan;

        - "En prestijli binalar enstitü binalarıdır"

        - "Herkes canla başla çalışarak üniversitemize güzel bir yapı kazandırdı"

        (Fotoğraflı)

        Kadir Arslan

        ESKİŞEHİR (İHA) - Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü, düzenlenen törenle yeni binasına kavuştu.

        Eğitim bilimleri ve farklı öğretmenlik alanlarında lisansüstü eğitimle birlikte ulusal ve uluslar arası projeler de üretilen Eğitim Bilimleri Enstitüsünde, 9 anabilim dalında 13 doktora, 18'i tezli ve 5'i tezsiz olmak üzere toplamda 23 yükseklisans programı bulunuyor. Yunus Emre Yerleşkesi içerisinde yapılan enstitünün yeni binasının açılışına Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Prof. Dr. Aydın Aybar, Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Handan Deveci'nin yanı sıra kurum çalışanları ve diğer ilgililer katıldı.

        "En prestijli binalar enstitü binalarıdır"

        Açılışta konuşan Rektör Naci Gündoğan, yeni binanın herkesin için hayırlı olmasını temennilerinde bulundu. Güzel bir mekana kavuştuklarını belirten Prof. Dr. Naci Gündoğan, "Burası, binin üzerinde öğrencisi olan büyük bir kurum aslında. İnşallah burada çok daha elverişli ortamlarda eğitim öğretim çalışmaları ve araştırma faaliyetleri devam edecek. Herkes canla başla çalışarak üniversitemize güzel bir yapı kazandırdılar. Çok nezih ve ferah bir ortam. Bundan sonra da üniversitemize, eğitim bilimleri alanında yükseklisans ve doktora öğrencileri yetiştirecekler. Biz enstitülerimize bundan sonra çok önem veriyoruz. Enstitü binaları, yurt dışında ve gelişmiş üniversitelerde en prestijli binalar enstitü binalarıdır. İnşallah önümüzdeki dönemde ilk etapta var olan yapılarını yenilemek, tekrar düzenlemek istiyoruz. Bu belki ilk oldu. Sosyal Bilimleri Enstitüsünde iki yıl önce güzel bir yenileme çalışması yapmıştık. İnşallah önümüzdeki dönemde biraz daha yapıları geliştireceğiz. Gönül ister ki geniş bir alanda, daha ferah bir ortamda büyük bir enstitüler binası yapmak ve bu binalarda eğitim öğretim yapmak. Bu en güzeli aslında. Önümüzdeki süreçte İki Eylül Kampüsünde yapılacak genişleme alanında belki düşünülebilir. Ama enstitülerin müstakil birimler olarak geniş bir yapı içerisinde olması gereken olduğunu düşünüyorum. İçinde bulunduğumuz yapı da benim içime sindi. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eğitim Bilimleri Enstitümüze de hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

        Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Deveci ise, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

        Tören, Rektör Gündoğan ve beraberindekilerin yeni enstitü binasını gezmesinin ardından sona erdi.

        (KA-Y)

        07.11.2017 13:06:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler