Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Kendini telefonda polis olarak tanıtanlara inanmayın"

        Yunus Özhanlı

        ELAZIĞ (İHA) - Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü, kendilerini telefonda polis ve rütbeli personel olarak tanıtan şahıslara inanılmaması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

        Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada," 155 Polis İhbar hattına 07.11.2017 günü sabah saatlerinden itibaren yoğun bir şekilde gelen ihbarlarda, vatandaşlarımızın çeşitli numaralardan ikamet telefonlarının aranarak kendilerini emniyet müdürlüğümüzde rütbeli personel olarak tanıtan şahısların vatandaşa ait kimlik bilgilerini söyledikten sonra isimlerinin terör, asayiş gibi adli olaylara karıştığını, konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğüne gelmeleri gerektiğini, inanmamaları halinde ise 155'i aramalarını söyledikleri anlaşılmıştır. Bu ve buna benzer telefonla dolandırıcılık olaylarıyla karşılaşan vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için kendisini polis olarak tanıtan şahıslara kesinlikle itibar etmeyerek, kimlik, banka ve adres gibi kişisel bilgilerini paylaşmasınlar. Derhal 155 Polis İhbar Hattını aramaları veya en yakın Polis Merkezi Amirliklerimize başvurmaları önemle rica olunur"denildi.

        (YÖ-HİV-Y)

        07.11.2017 14:03:33 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Elazığ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Elazığ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler