Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne'de çeltik hasadı tamamlandı

        (Fotoğraflı)

        Sercan Ülgen

        EDİRNE (İHA) - Türkiye'nin "çeltik ambarı" Edirne'de iki aydır devam eden çeltik hasadı sona erdi. Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin, geçen yıllara göre rekoltedeki artış ve fiyatların beklentileri karşılamasının üreticiyi bu yıl memnun ettiğini, Edirne çiftçisinin dünya standartları üzerinde çeltik üretimi yaptığını belirterek emeğinin karşılığını aldığını dile getirdi.

        Türkiye'de pirinç ihtiyacının yaklaşık yüzde ellisinin tek başına karşılandığı Edirne'de, eylül ayında başlayan hasat mesaisi tamamlandı. Geçen yıllara göre rekoltede artış yaşanırken ortalama verimin 750 kilogramdan 900 kilograma ulaşması ise üreticiyi sevindirdi.

        Yüksek rekolte sevindirdi

        Bereketli bir hasat dönemi geçirdiklerini ifade eden Meriç Ziraat Odası Başkanı Ömer Ergin, "Türkiye'nin en önemli çeltik üretim merkezi konumundaki Edirne ve ilçelerinde hasat dönemi sona erdi. Mayıs ayıyla birlikte ekimini yaptığımız çeltiğin hasadına Eylül ayının ortasında başlamıştık. Ekimi geç yapılan bölgelerde ise hasat kasım ayının başına kadar sürdü. Geçen yıla göre bölgemizde yüzde yirmilik bir rekolte artışı oldu. Rekoltenin, hava şartlarının ve kalitenin iyi oluşu, hasat süresince fiyatların beklentimize yakın seyretmesi ve alıcı konusunda sıkıntı yaşanmadan malımızı satabilmiş olmak çeltik üreticisi acısından güzel oldu" dedi.

        Ergin, üretimdeki girdi fiyatlarında artış yaşandığını da belirterek, "Özellikle de çeltikte girdi fiyatlarındaki artışlar üretimi olumsuz etkiliyor. Gübre, mazot, tohum, elektrik gibi girdi fiyatlarının yüksekliği çiftçiyi zorluyor. Sektör, mazot ve elektrik olmak üzere tarımsal girdilerde daha fazla vergi indirimi ve destek bekliyor" diye konuştu.

        (SÜ-MEF-Y)

        07.11.2017 14:39:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler