Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atatürk Kır Koşusu'nda dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Faruk Sarıkoç - Hasibe Karadağ

        İSTANBUL (İHA) - Bayrampaşa'da gençleri spora teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen Atatürk Kır Koşusu'na çok sayıda öğrenci katıldı. Koşuda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyalarını Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner takdim etti.

        Bayrampaşa Belediyesi, Bayrampaşa Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle okullar arası 'Atatürk Kır Koşusu' düzenlendi. Çetin Emeç Stadı'nda gerçekleşen koşuda Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner de çocukları yalnız bırakmadı. Başkan Aydıner, öğrencilerin zararlı alışkanlıklar yerine sportif faaliyetlere yönelmesi gerektiğini ifade ederken onlarla birlikte ısınma hareketleri yaptı, koşulara katıldı. Çok sayıda öğrencinin katıldığı koşuda küçük kızlar ve erkekler, yıldız kızlar ve erkekler, genç kızlar ve erkekler olmak üzere öğrenciler 6 kategoride yarıştı. Yarışmada küçük kız kategorisinde Hatice Coşkun, küçük erkekte Ömer Ahmet Ceylan, yıldız kızlarda Betül Erol birinciliği aldı. Koşuda dereceye giren öğrencilere kupa ve madalyalarını ise Başkan Aydıner ve protokol üyeleri birlikte takdim etti.

        "Gençlerimizle beraber geleceği yakalamaya çalışıyoruz"

        Öğrencilerin spora hayatlarının her döneminde önem vermeleri için küçük yaşlardan itibaren onlara yönelik sportif faaliyetler gerçekleştirdiklerini ifade eden Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "Bayrampaşa Belediyemizin ev sahipliğinde bütün okullarımızın katıldığı aynı zamanda Milli eğitim, Kaymakamlık ile hep birlikte organize ettiğimiz Atatürk Kır koşumuzu bugün gerçekleştiriyoruz. Sporu teşvik ediyoruz. Bayrampaşa deyince zaten sporun merkezi Bu gençlerimizle beraber geleceği yakalamaya çalışıyoruz. Gençler sporla birlikte olmalarıyla bir takım kötü kötü alışkanlıklardan da uzaklaşıyorlar" ifadelerini kullandı.

        "Kendime başaracağım diyordum"

        Küçük kızlar kategorisinde birinci olan ve çok gururlu olduğunu dile getiren Hatice Coşkun,"Birinci olmayı bekliyordum, çok heyecanlı bir yarış oldu. Son metrelere doğru kendime başaracağım diyordum ve başardım bunun için kendimle gurur duyuyorum. Çok mutluyum ve hocamın yaptırdığı kupalardan alacağım. Hocamı da takımı da mutlu ettim. Atletizme devam edeceğim. Türkiye birincisi bile olabilirim" dedi.

        "Hobi olarak yapıyorum"

        Yarışmaya genç erkekler kategorisinde katılan Eren Can Turhan, "Daha önce koşmadım, hocamla antrenmanlara katıldım. Bir sürü sporla uğraşıyorum. Voleybol, futbol gibi iyiyim onlar da da hobi olarak yapıyorum" şeklinde konuştu.

        (HK-HB-BA-Y)

        07.11.2017 15:11:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler