Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Harranlı öğrenciler Halfeti'yi gezdi

        (Fotoğraflı)

        ŞANLIURFA (İHA) - Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ´Şanlıurfa´yı Tanıyalım Projesi´ kapsamında Harranlı öğrenciler Halfeti'yi gezdi.

        Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafında başlatılan 'Şanlıurfa'yı Tanıyalım Projesi' kapsamında Harran öğrencileri ağırladı. Bölgenin tarihi güzelliklerini yerinde gören Harran gençler yaşadıkları şehrin tarihi ve kültürel güzelliklerini yerinde görme imkanı buldu. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Turizm Tanıtım Şube Müdürlüğü tarafından Harran ilçesinde bulunan Harran Orta Okulunun 80 öğrenci ve 6 öğretmeninden oluşan ekibi Halfeti'ye götürüldü. Gezi boyunca görevli rehberler tarafından bilgilendirilen gençlere, bölgenin tarihi mirası hakkında bilgiler verildi. Kendilerine bu imkanı sağlayan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden öğrenciler, ilk defa Halfeti görme ve gezme fırsatını bulduklarını belirttiler.

        Şanlıurfa'yı tanıyalım projesi

        Şanlıurfa'yı Tanıyalım Projesi, Şanlıurfa il ve sınırları içersinde öğrenim gören lise ve ortaokul öğrencilerinin ve Şanlıurfa'ya yeni gelen öğretmenlerin tarihi ve turistik değere sahip yerlerin müze ve ören yerlerinin gezdirilip görülmesinin sağlanması ile tarihi kültürel gelişimlerine katkıda bulunulması amacıyla hayata geçirildi. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan protokolle gerçekleştirilen proje kapsamında belirlenen okullardaki çocuklar rehberler eşliğinde şehir merkezine getirilerek bölgenin tarihi ve turistik alanlarını yerinde görme imkanı buluyor.

        (AK-SD-Y)

        07.11.2017 15:40:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şanlıurfa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şanlıurfa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler