Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kursiyerler makyajla 'Kadına şiddete hayır' dedi

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Turgutlu Belediyesi Eğitim ve Gençlik Merkezi (TUBEM) makyaj kursu öğrencileri, yaptıkları sanatsal ve farklı makyaj tasarımlarıyla 'kadına şiddete hayır' dedi.

        Turgutlu Belediyesi Eğitim ve Gençlik Merkez (TUBEM)'de Makyaj Kursu Kursiyerleri tiyatral bir çalışma ile 'kadına şiddete hayır' dedi.

        Kurs öğrencilerinin birbirleri üzerinde denedikleri farklı makyaj tasarımları dikkat çekerken, kadınlar ülke genelinde şiddete maruz kalan kadınların sesi olmaya çalıştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan kurs öğretmeni Deniz Berker, "Ev hanımlarından oluşan kursiyerlerimizle bugüne kadar kurslarda işlediğimiz standart makyajın dışına çıktık ve şiddete uğrayan kadınların sesi olmaya, yüzleri olmaya çalıştık. Günümüzde maalesef pek çok kadın şiddete uğruyor. Bu üzücü durumu bizler de koreografi olarak işledik. Umuyoruz ki ülkemizde kadına yönelik şiddet son bulur. Bu anlamda bizlere bu kursun açılmasında, bu etkinliğimizi gerçekleştirmemizde destek olan başta Turgutlu Belediye Başkanımız Turgay Şirin'e ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'ne teşekkür ediyoruz" dedi.

        "Kadınız, şiddeti kabul etmiyoruz"

        Makyaj Kursu Kursiyerlerinden Melek Bayram da öğrendiklerini sosyal bir mesaj niteliğinde uygulama fırsatı bulduklarını ifade ederek, "Yaptığımız çalışma ile kadına şiddeti anlatmaya çalıştık. Buna biraz da görsellik katarak, kadına şiddete tepkimizi bu şekilde göstermek istedik" derken bir diğer kursiyer Zeynep Ayaz ise, "Biraz eğlence, biraz hüzün ile 'kadına şiddeti hayır'a dikkat çekmek adına böyle bir proje gerçekleştirdik. Kadına şiddete kesinlikle hayır diyoruz. Şiddet mağduru kadınlarımıza bir nebze de faydalı olabildiysek ne mutlu bizlere" şeklinde konuştu.

        (SC-Y)

        07.11.2017 16:44:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler