Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kurslarını başarıyla tamamlayan kadınlar meslek sahibi oldu

        - Farklı branşlarda eğitimlerini tamamlayan kadınlar, sertifikalarını aldı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Sancaktepe Belediyesi, Nene Hatun Sanat ve Meslek Edindirme Kursu'nda eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadınlar sertifikalarına kavuştu.

        İş-Kur desteği ve Halk Eğitim işbirliği ile oluşturulan sanat ve meslek edindirme merkezinde eğitim gören Sancaktepeli kursiyerler, açılan kurslar sayesinde boş vakitlerini değerlendirerek bir meslek sahibi oldu. Yeni mesleklerine kavuşan 150 kişi, sertifika almaya hak kazandı.

        Aşçılık, kuaför, çeyiz ürünleri hazırlama, giyim kursu gibi alanlarda eğitim gören kursiyerlere sertifikalarını Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem vererek, tebrik etti.

        Sertifika töreni öncesi konuşma yapan Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, "El emeği göz nuru bir tarafı ile kabiliyetimizi konuşturuyoruz. Heveslerimiz istikametinde büyük bir heyecanla yola çıkmıştık bu kur merkezimizi açarken demiştik ki kadınlarımızı bir tarafı ile sosyal hayatın içerisine çekelim. Bir tarafıyla da kabiliyetlerine, yeteneklerine göre mesleki birikimleri kazanımları var olsun. Özel hayatlarında iş güç sahipleri olsunlar. Müessese, dükkân açsınlar biz de bunun mutluluğunu istedik. Kuruluşundan bugüne kadar hem buradaki Nene Hatun Sanat ve Merkez Edindirme Merkezi hem de Zübeyde Hanım Sanat ve Meslek Edindirme Merkezi binlere aşkın komşularımız kursiyer olarak derslere katıldılar, mezun oldular. İş kuranlar var, iş kurmasa bile buradaki becerisini kabiliyetini, buradaki kazanımlarını kendi hayatında da istifade ederek kullananlar var. Onun için kursiyer olarak katılan bütün Sancaktepeli komşularımıza şükranlarımızı sunuyoruz, kendilerini de teker teker tebrik ediyoruz" dedi.

        Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem tören sonrası kurdele kesimi ile açılışı yapılan sergiyi gezdi.

        (MB-HB-BA-Y)

        07.11.2017 17:12:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler