Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kartepe'li çocuklara Kızılay'ın önemi anlatıldı

        (Fotoğraflı)

        Murat Kanber

        KOCAELİ (İHA) - Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü Kızılay Haftası etkinlikleri kapsamında Türk Kızılayı Kocaeli Şube Başkanlığını ziyaret etti.

        Kızılay Haftası dolayısıyla Kartepe Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü öğrencileri Türk Kızılayı Kocaeli Şube Başkanlığı'nı ziyaret ederek, Kızılay'ın ne olduğu, ne zaman kurulduğu ve işlevi hakkında bilgiler edindiler. Kısa bir çizgi film ile de Kızılay'ın 7 ilkesi olan insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, gönüllü hizmet, birlik ve evrensellik çocuklara öğretildi. Anlatılanları can kulağı ile dinleyen çocuklar, Kızılay hakkında merak ettikleri tüm soruları görevliye yönelttiler. Kartepeli çocuklar için verimli geçen bu ziyaret, onların Kızılay hakkında bilinçlenmesini sağladı.

        Türk Kızılayı Kocaeli Genel Hizmet Yöneticisi Burçak Aydın, "Öğrencilerimizin ilgisi bizleri mutlu etti. Böylelikle çocuklarımıza farkındalık oluşturduğumuzu düşünüyorum. Öğrencilerimize Kızılayı anlattık. İnşallah evlerine gittiklerinde ailelerine Türk Kızılayı'nın ne yaptığını, nasıl hizmetler yürüttüğünü rahatlıkla anlatabilirler. Kartepeli çocuklara bu imkanları sağlayan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

        Kartepe Belediyesi Çocuk Kulübü öğrencileri ile Kızılay yetkililerinin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle ziyaret son buldu.

        (MK-GY-Y)

        07.11.2017 17:19:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler