Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akdeniz fidanlığında 150 bin adet çiçek üretildi

        - Üretilen mevsimlik çiçekler, kentin birçok yerine dikilecek

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi'ne ait 14 dönümlük fidanlıkta, kışlık mevsimlik bitki ihtiyacını karşılamak üzere 10 farklı türde 150 bin adet çiçek üretildi.

        Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Akdeniz'i rengarenk çiçekler ve farklı türde bitkilerle bezemeye hazırlanıyor. Kışlık mevsimlik bitki ihtiyacını karşılamak üzere çiçek üretme programına devam eden Park ve Bahçeler Müdürlüğü, belediyeye ait fidanlıkta, menekşe, süs lahanası, çayır gülü, balıkağzı, Çin karanfili, ırresine, limoni servi, kasım patı, loropetalum, nandina gibi kış mevsimine uygun 150 bin adet mevsimlik çiçeği, önümüzdeki birkaç hafta içinde Akdeniz ve Mersin'in park, bahçe, meydan ve yeşil alanlarına ekmeye hazırlanıyor. Ekipler ayrıca Mersin kent merkezinde bulunan ve her gün binlerce vatandaşın yoğun uğrak yeri olan Özgür Çocuk Parkı'nda da yenileme çalışması başlattı. Vatandaşların rahatlığı için parkın meydanına saksılı büyük oturma bankları yerleştiren ekipler, parkın tabelasını da yenileyerek Türk bayrağı nakşettiler. Parkın ihtiyaç duyan yerlerinde boyama çalışması da gerçekleştiren ekipler, parkta temizlik çalışması yaptılar.

        Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün çalışmalarını değerlendiren Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, insana ve doğaya saygı anlayışıyla yaşam kalitesini yükseltmek için belediye olarak tüm imkAnları seferber ettiklerini ifade etti. Park ve meydanlar gibi, halkın ortak kullanım alanlarının temiz, sağlıklı ve huzur verici olabilmesi için ekiplerin görev başında olduğunu vurgulayan Pamuk, betonlaşmanın yaygın olduğu şehir yaşamında, park ve bahçe gibi yeşil alanların vazgeçilemez bir gereklilik olduğunun altını çizdi. Pamuk, "Bu gerçekten hareketle Akdeniz'de park ve yeşil alan sayımızı her geçen gün arttırıyoruz. Göreve geldiğimiz 4 ay gibi kısa süre zarfında, 65 mahallemizin tamamına ulaşıp ihtiyaç duydukları hizmeti verdik. Akdeniz'de sadece 4 ay içinde halkımıza 14 yeni park kazandırdık. Ömrünü tamamlayan veya bakımsızlık nedeniyle atıl kalan onlarca parkımızda da yenileme çalışması yapıp, mahalle sakinlerinin hizmetine sunduk. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze ait fidanlıkta üretilen binlerce çiçek, birkaç hafta içinde parklarımız, yeşil alanlarımız ve meydanlarımızı süsleyecektir. Vatandaşlarımızdan tek talebimiz, kendilerine ait olan parklara ve yeşil alanlara sahip çıkmaları ve korumalarıdır" diye konuştu.

        (KRY-Y)

        08.11.2017 10:57:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler