Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'ta şalgam hasadına başlandı

        (Fotoğraflı)

        Uğur Ulu

        MUŞ (İHA) - Muş'ta geçimlerini çiftçilik yaparak kazanan vatandaşlar, yetiştirdikleri şalgamların hasadına başladılar.

        Merkeze bağlı Kepenek köyünde yaşayan vatandaşlar, yetiştirdikleri şalgamları toplamaya başladı. Kentte sadece Kepenek köyünde yetiştirilen şalgamlar; il merkezi, ilçeler ve çevre illerin yanı sıra yetiştiricilerin akrabalarının bulunduğu büyük şehirlere de gönderiliyor. Şalgam yetiştiricisi Ferhat Saysal, şalgamın köyün ekonomisi açısından vazgeçilmez tarımsal ürünlerin başında yer aldığını, birçok hastalığa da faydalı olduğunu ve birçok çeşitli yemekte de kullandıklarını söyledi. Köyün geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu dile getiren Saysal, bölgede yerli şalgamın sadece Kepenek köyünde yetiştirildiğini kaydederek, "Her yıl şalgamı ikinci ürün olarak yetiştiriyoruz. Özellikle buğday ve salatalık hasadı yapıldıktan sonra ikinci ürün olarak yerine şalgam ekiyoruz. Çünkü şalgamdan çok güzel verim elde ediyoruz. Şalgam birçok köylünün geçim kaynağı haline gelmiştir. Burada çalışan genç kızlar, şalgamı satarak çeyizlerine katkı sağlıyor. Kilosu bir liradan satılan şalgam, vatandaşımız için iyi bir gelir kaynağı. Köyümüzde yıllardır çok sayıda çiftçi ikinci ürün olarak hiçbir yerden destek almadan şalgam üretiyor. Köyümüz için özel bir ürün, çünkü başka yerde yetişmiyor. Ürünün çok ciddi bir potansiyeli var, ancak burada pazar sıkıntısı yaşıyoruz. Talep olduğu takdirde kamyonlarla gönderme imkanımız var. Şu anda elimde 1,5 ton ürün var" dedi

        Üreticilerden Ömer Saysal ise, salatalıkların toplanmasının ardından şalgam ektiklerini belirterek, hasadını yaptıkları şalgamı satışa sunduklarını söyledi. Şalgamdan çok çeşitli yemekler yapıldığını dile getiren Saysal, "Bizim yapmış olduğumuz şalgamın hiçbir aşamasında katkı maddesi kullanılmıyor. Tamamıyla doğal, özüne uygun olarak üretiliyor. Zaten şalgamı şalgam yapan unsurlardan biri de bu doğallıktır" ifadelerini kullandı.

        (UU-MSA-Y)

        08.11.2017 12:03:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler