Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altay: "Hemşehrilerimizin istekleri hizmete dönüşüyor"

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Belediyesi tarafından Nene Hatun Parkı içerisine kazandırılan Aile Sağlığı Merkezi'ni ziyaret etti.

        Selçuklu Belediyesi, sağlık alanında yeni yatırımları ilçeye kazandırmaya devam ediyor. Her yıl yaklaşık 20 bin artan nüfusuna paralel olarak ilçe halkının istek ve ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yürüten Selçuklu Belediyesi, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Nene Hatun Parkı içinde yapımına başladığı Aile Sağlığı Merkezini tamamladı.

        Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, geçtiğimiz günlerde hasta kabulüne başlayan 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'ni ziyaret etti. Aile Sağlığı Merkezinde doktor ve diğer görevliler tarafından karşılanan Başkan Altay, daha sonra merkezde incelemelerde bulundu. Hasta ve hasta yakınlarıyla da görüşen Başkan Altay'a Feritpaşa Mahalle Muhtarı Yaşar Barışık da eşlik etti. Barışık, mahalleye yapılan sağlık hizmeti için Başkan Altay'a teşekkür etti.

        Selçuklu Belediyesi'nin başarısının temelinde sorunların doğru tespit edilmesi ve çözüme yönelik doğru adımların atılmasının önemli rol oynadığını ifade eden Başkan Altay, "Feritpaşa Mahallemizin en büyük problemi sağlık ocağının çok uzakta bulunmasıydı ve mahallede yapmış olduğumuz anketlerde bunu gösterdi. Selçuklu Belediyesi olarak 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezini yeni yerin olan Nenehatun Parkı içine kazandırmış olduk. Böylece mahalle sakinleri artık evlerinin yanı başında, hemen ulaşılabilir bir sağlık hizmetine kavuşmuş oldular. 330 bin TL'ye mal olan binamız çok hızlı bir şekilde yapılarak vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı. Prefabrik olan olarak yapılan binamızda 7 Aile Hekimimiz hizmet veriyor" dedi.

        AK Parti hükümetlerinin vatandaşın sağlık sorunlarını çözmek için birçok proje yürüttüğünü ifade eden Başkan Altay, "Aile Hekimliği bunların en güzel uygulamalarından birisi. Hem doktorlarımıza hem de mahalle halkına hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

        7 Aile Hekiminin hizmet verdiği 1 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'nde, 2 hemşire odası, laboratuar, enjeksiyon odası, gebe izlem odası,aşı ve emzirme odaları yer alıyor.

        (AH-Y)

        08.11.2017 13:18:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler