Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik'e 80 bin metrekare alana lisanssız güneş enerji santrali yapılacak

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecik İl Genel Meclisi Kasım ayı 3'üncü birleşiminde 2 gündem maddesi görüşülürken, 80 bin metrekare alana lisanssız güneş enerji santral yapılacak.

        Bilecik İl Genel Meclisi Toplantı Salonunda gerçekleştirilen birleşimde günün ilk gündem maddesi olan, Bilecik'in Söğüt İlçesine bağlı Zemzemiye Köyü 2644 parsel numaralı 60 bin 84 metre kare yüz ölçümlü taşınmaz üzerine lisanssız güneş enerji santrali yapmak maksadıyla hazırlatılan imar planlarının onaylatılması talebi hakkında komisyondan gelen raporların görüşülmesi oldu. Bu gündem maddesi Bilecik İl Özel İdaresi İmar ve Bayındırlık Komisyonundan, Bilecik İl Özel İdaresi Çevre ve Sağlık Komisyonundan ve Bilecik İl Özel İdaresi Tarım ve Hayvancılık komisyonundan gelen raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

        Günün ikinci gündem maddesi olan, Bilecik'in Söğüt İlçesi'ne bağlı Dömez Köyü 612 parsel numaralı 21 bin 75 metre kare yüz ölçümlü mülkiyeti Gülsi Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi'ne ait taşınmaz üzerine Lisanssız Güneş Enerji Santrali yapmak maksadıyla hazırlatılan ilave imar planlarının onaylatılması talebi hakkında komisyondan gelen raporların görüşülmesi oldu. Bu gündem maddesi de Bilecik İl Özel İdaresi İmar ve Bayındırlık Komisyonundan, Bilecik İl Özel İdaresi Çevre ve Sağlık Komisyonundan ve Bilecik İl Özel İdaresi Tarım ve Hayvancılık komisyonundan gelen raporlar görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

        Görüşülen gündem maddelerinin ardından toplantı sona erdi.

        (DA-AS-Y)

        08.11.2017 14:04:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler