Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bayramiç Beyazı için sertifikasyon çalışması

        (Fotoğraflı)

        Sedef Topçu

        ÇANAKKALE (İHA) - Bayramiç Ziraat Odası, 'Bayramiç Beyazı' için sertifikasyon çalışmalarında bulunuyor. Şubat ayında başlayacak çalışmalarda tomurcuklanma, çiçeklenme ve hasat dönemine kadar inceleme yapılacak.

        Bayramiç Ziraat Odası, ilçenin patentli ve marka tescilli ürünü 'Bayramiç Beyazı' için sertifikasyon (Sertifikalı fidan tescili) çalışmaları yürütüyor. Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan bu kapsamda Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Yılmaz Boz, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Meyvecilik Bölüm Başkanı Yüksek Ziraat Mühendisi Dr. M. Emin Akçay, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Yüksek Ziraat Mühendisi Dr. Zeynep Özdemir Eroğlu ve Bayramiç Ziraat Odası Danışmanı ÇOMÜ Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Kaynaş ile görüşerek protokol imzalandı.

        Çalışmalar 4 yıl sürecek ve Bayramiç Beyazı Fidan Sertifikasyonu alınmış olacak. Şubat ayında başlayacak çalışmalar kapsamında tomurcuklanma, çiçeklenme ve hasat dönemine kadar incelenecek. Sertifikasyon Bayramiç Beyazı 1 (erkence), Bayramiç Beyazı 2 (ortanca) ve Bayramiç Beyazı 3 (geççe) olmak üzere 3 farklı çeşit olarak alınacak.

        (UYC)

        08.11.2017 15:08:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler