Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Demircan: "Çocuklarımızı erken yaşta hayata hazırlamalıyız"

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Katip Mustafa Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' ne gerçekleştirdiği ziyarette konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Eğer lisedeki çocukların her biri bir mesleğe yönlendirilirse, çocuk yaşadığı mekanda okula giderse, yaşadığı, çevresinde bulunan iş yerlerinde tecrübe edinirse o zaman hayata erken yaşta başlamış olur" dedi.

        Beyoğlu Belediyesi hayata geçirdiği "Okulda Buluşalım" projesi ile 13 yıldır ilçedeki okullara destek olmaya devam ediyor. Proje kapsamında Katip Mustafa Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Başkan Demircan, okul bahçesinde öğrenciler tarafından karşılandı. Öğrencilerle sohbet eden Başkan Demircan, öğrencilere İstanbul turu ve Ayla Filmini izlemeleri için sinema sözü verdi. Daha sonra okul yöneticileri, öğretmenler ve velilerle bir araya gelen Başkan Demircan, okulun ihtiyaçlarının giderilmesi için gerekenin yapılacağını söyledi.

        "İnsanın dört tane mekânı vardır"

        Başkan Demircan okul ziyaretinde yaptığı konuşmasında, dünyanın gelişmiş ülkelerinde 'şehirlerin entegrasyonu' diye bir kavram olduğunu belirterek, "Bu kavramın anlamı nedir? İnsanın dört tane mekanı vardır; biri yaşadığı mekan, diğeri okuduğu mekan, üçüncüsü çalıştığı mekan, dördüncüsü ise sosyalleştiği mekan. Bu mekanlar birbirine ne kadar yakınsa o kadar inovatif, girişimci ve yenilikçi insanlar orada var demektir" dedi.

        "Çocukları lise çağından itibaren hayata hazırlamamız gerekiyor"

        Çocuklara erken yaşta iyi bir yönlendirmeyle güzel bir gelecek hazırlanabileceğini ifade eden Başkan Demircan, "İnsanları mutlu etmek için onlara iyi bir gelecek vaat etmek lazım. Eğer lisedeki çocukların her biri bir mesleğe yönlendirilirse, çocuk yaşadığı mekanda okula giderse, yaşadığı çevrede bulunan iş yerlerinde tecrübe edinirse o zaman hayata erken yaşta başlamış olur. Böylelikle çocuklarımızı erken yaşta hayata hazırlamış oluruz" şeklinde konuştu.

        (HB-BA-Y)

        08.11.2017 15:18:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler