Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi hizmete açılıyor

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Marmaraereğlisi Dereağzı Mahallesi Radar mevkinde yapımı devam eden, Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi'nin (UDEM) inşaat çalışmaları tamamlandı.

        UDEM çalışmalarına, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin, Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hızır Reis Deniz, UDEM Daire Başkanı Fazlı Çoban ve beraberlerindeki heyet ile birlikte incelemelerde bulundu. Üç tarafı denizler ile çevrili ülkemizin denizcilik sektörüne büyük katkı sağlayacak "Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi" Türkiye'nin ilk denizcilik merkezi olacak.

        Belediye Başkanı İbrahim Uyan, "Biz taşın altına elimizi sokmasaydık buralar konut alanı olup,satılacaktı. Biz buraya bu devlet yatırımının gelmesinin mücadelesini verdik ve şimdi emeklerimizin karşılığını görüyoruz. Ülkemize hayırlı olsun" dedi.

        Belediye Başkanı Uyan, Marmaraereğlisi'nin Marmara denizinde ki en yoğun deniz trafiğinin yaşandığı bölgede bulunduğunu belirterek, deniz trafiği ve kıyılarımızda bulunan petrol, kimyasal madde ve doğalgaz depolama alanları da gözönünde bulundurulduğunda bölgenin oldukça yüksek bir kirlilik riski ile karşı karşıya olunduğunu vurguladı.

        Hizmete girecek olan UDEM projesi ile büyük çaplı kaza ve afetler sonucu denizde meydana gelecek olan petrol ve kimyasal madde kirliliklerine daha etkin müdahale edileceğini belirtirken, Merkezin kirliliğe müdahalenin yanı sıra deniz emniyeti, ulusal izleme ve tahmin sistemleri gibi konularda da çalışmalar yürüteceğinin altını çizdi.

        Heyet birlikte tesis hakkında hazırlanan görsel sunumu izledikten sonra tesisi gezdi.

        (VB-MEF-Y)

        08.11.2017 16:14:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler