Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zeytinin kilosu 5 liraya düştü

        - Zeytin üreticileri, spekülatör tüccarlar yüzünden zeytinin kilosunun 3 lira birden düştüğünü belirtti

        (Fotoğraflı)

        Hasan Çetin

        MERSİN (İHA) - Mersin'in Mut ilçesinde üreticiler, zeytinin kilosunun 8 liradan 5 liraya düştüğünü belirterek, spekülatör tüccarların kurbanı olduklarını söyledi.

        Kayısıdan sonra geçimini zeytin üretiminden sağlayan Mut ilçesindeki üreticiler, "Bu yıl ilk hasadı yapıldığında 8 liraya kadar satışı yapılan zeytinin kilosunun spekülatör tüccarların sözleriyle bir anda 5 liraya düşmesinin endişe verici olduğunu belirterek, "Özellikle bizlerin hakkını savunması gereken Mut Ziraat Odası neden bize sahip çıkmıyor. Neden bizim sesimizi duyurabilmek için öncü olmuyor. Mağdur olmamıza rağmen oda yönetiminin yaşanılanlar karşısında sessiz kalmasına anlam veremiyoruz" dediler.

        Zeytin üreticisi Hacınuhlu Mahallesi Muhtarı Yakup Ceylan, ilçede yıllardır talepleri olan bir zeytin borsası kurulmasının şart olduğunu belirterek, "Zeytin üreticisinin emekleri, büyük sermaye sahibi tüccarlar tarafından sömürülmekte. Spekülatör tüccarların elimizdeki ürünü fiyatları bir anda düşürerek alması bizleri üzüyor. Bizim alın teri döktüğümüz, emek harcayarak ürettiğimiz zeytinin ucuza satılmasına neden olan spekülatör tüccarlara neden engel olunmuyor. Bize destek çıkması gereken Ziraat Odamız ne iş yapıyor. Neden bir gün bile çıkıp konuyla ilgili hakkımızı savunan bir açıklamada bulunmuyorlar" dedi.

        (HSÇ-Y)

        09.11.2017 10:15:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler