Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pursaklar'da kuşakları buluşturan proje: Dede Torun Evleri

        ANKARA (İHA) - Pursaklar Belediyesi tarafından 2010 yılında hayata geçirilen Dede ve Torun Evi Projesi kuşakları buluşturup, geçmişin tecrübesini gelecek nesillere aktarıyor.

        Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin'in 2010 yılında "Dede ve torunlarımıza sıcak bir mekan oluşturup kuşakları bir araya getirmek ve geleneklerimizi yaşatmak istiyoruz" diyerek uygulamaya koyduğu Dede ve Torun Evleri, her geçen yıl yaygınlaşıyor. Mimar Sinan Dede Torun Evi'nde düzenlenen Muhabbet Saati programına katılan Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, dede ve torunlarla bir araya gelip hasbihal etti. Başkan Çetin, "Her zaman olduğu gibi bir aradayız. 2010'dan beri faaliyet yürüttüğümüz Dede Torun Evlerimiz geçmiş ile gelecek arasındaki bağı korumak, dedeler ile torunlar arasındaki bağı güçlendirmek için açtığımız bir hizmetti. Bunun meyvesini fazlasıyla aldık. Burada bunu görüyoruz. Türkiye'nin ilk projesidir" dedi.

        Çekirdek aile ile çocukların dede ve ninelerden uzak yaşadığını belirten Çetin, bu proje ile dede ve torunları bir araya getirmek, gelenek ve göreneklerin yaşamasına katkı sunmak istediklerini kaydetti. Türkiye'ye örnek olan bu proje ile "Güzel bir fidan diktik" diyen Başkan Çetin, "Güzel bir fidan diktik, güzel bir tohum ektik. Hamdolsun bu yaygınlaştı. 4 ayrı merkezde bu Dede Torun Evlerimiz hizmet veriyor. İhtiyarlarımız buralarda güzel vakitler geçiriyor. Bu projeye destek veren belediye personelimize, bu projeyi sahiplenen hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Rabbim bu güzel hizmetleri çoğaltarak devam etmeyi bizlere nasip etsin" diye konuştu.

        Ozan Ahmet Taşkın'ın söylediği türkülere eşlik eden dede ve torunlara Başkan Çetin çiğ köfte, ayran ve çikolata ikram etti. Programda Tekvando Milli Antrenörü Şenol Kaysi, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin'e 15 Temmuz Destanı yazılı ay yıldızlı forma hediye etti. Programa Belediye Başkanı Selçuk Çetin'in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Erçetin, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hasan Kocakuşak, Halkla İlişkiler Müdürü Damla Turhan ve çok sayıda dede ve torun katıldı.

        (BC-Y)

        09.11.2017 12:23:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler