Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çocuklar, alınan kararlarda söz sahibi olmak istiyor

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Çocuk Hakları Çocuk Komitesi, kamu ve özel kurum ve kuruluşlarda kendileriyle ilgili alınacak her türlü kararda söz sahibi olmak istiyor. Çocuk Komitesi, aldığı kararla çocuk görüşlerinin ve taleplerinin alınmasını istedi.

        Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve UNICEF'in illerde Çocuk Hakları Çocuk Komitesi aracılığı ile yürüttüğü Sosyal Uyum Projesi kapsamında, 'Çocukların Hakları ve Sosyal Uyum' konulu Çocuk Hakları Çocuk Meclisi toplantısı, Toroslar Kuvayi Milliye Ortaokulunda yapıldı. İl Çocuk Hakları Koordinatörü Mustafa Sarı başkanlığında yapılan toplantıda Çocuk Meclisi, taleplerini içeren bir dizi karar aldı.

        Çocuk Meclisi üyesi çocukların aldığı kararlar arasında öne çıkan konu, söz sahibi olma isteği oldu. Buna göre, çocuklarla ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile özel kurum ve kuruluşlarda alınacak kararlarda çocuk katılımının sağlanması, çocuk görüşlerinin ve taleplerinin alınması istendi. Okulların dış kapı nöbetlerinin çocuklara tutturulmaması da talep edilirken, "Özel okullar dahil tüm okullarda kantinlerin fiyat ve sağlık yönünden denetlenmesi. Okul güzergahlarının olduğu yerlere otobüs seferlerinin okul giriş çıkış saatlerine göre artırılması. Çocuk Hakları Komitesince daha önce alınan kararlarla ilgili yapılan çalışmaların neticelerinin komiteye bildirilmesi. Trafiğin yoğun olduğu sabah ve akşam saatlerinde okul giriş çıkışlarında, trafik kontrolünün ve trafik polisi sayısının artırılması. Okul servislerinin Trafik Müdürlüğü ve zabıta yetkililerince daha sıkı denetlenmesi. Çocuk oyun alanlarının ve parklarının emniyet ve zabıta birimlerince sıklıkla denetlenmesi. Erdemli'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na devredilen eski İller Bankası yerleşkesinde dezavantajlı çocuklara yönelik alanda yapılan oyun alanları, havuz, yeşil alan ve çevre düzenlemelerinde başta Büyükşehir Belediyesi ve Erdemli Belediyesi olmak üzere, diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca gerekli desteğin sağlanması" kararları alındı.

        (KYM-Y)

        09.11.2017 13:51:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler