Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ümraniyelilere 2B arazileriyle ilgili müjde

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Kasım Ayı Meclis Toplantısında 2B Arazileriyle alakalı müjdeli haber verdi. Bu kapsamda Hekimbaşı, Topağacı, Dumlupınar, Karabekir, Elmalıkent ve İnkılap Mahallesinin bir kısmının imar planı oy birliği ile kabul edildi.

        Ümraniye Belediye Meclisi Kasım Ayı 3'üncü toplantısında, 2B arazilerinin 1/1000'lik planları, meclis üyeleri tarafından yapılan görüşmelerin sonunda oy birliği ile kabul edildi. Ümraniye Belediye Meclis Salonu'nda yapılan görüşmeye, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın yanı sıra; Ümraniye Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Hüseyin Erdoğdu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve birim müdürleri katıldı.

        2B arazileri hakkında bilgi veren Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, "AK Parti'nin iktidara gelmesiyle birlikte her alanda değişim başlamış oldu. 40 yıldır tapu konusuyla ilgili sorun yaşanan mahallelerde çözüm yolu bulundu. Tüm vatandaşlarımızın tapu alması için çalışmalar yaptık ve herkesin tapusunu almasını sağladık" dedi.

        Maliki Ejder Batur, "715 hektarlık alanda 10-15 yıl içinde; modern yapılar, nitelikli konutlarla bu mahallelerimiz örnek gösterilecek bir şehir haline gelecek. Bugün de 1/1000'lik planların ikinci ayağı gerçekleşiyor. Daha sonra da İBB Meclisinden 1/5000'lik planlar geçecek. Bu vesileyle bu planların hayırlı olmasını diliyorum" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

        "Ümraniye'de imarı olmayan, düzgün yapılaşma imkânı bulunmayan hiçbir yer bırakmayacağız"

        Emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, "Böylesine güzel bir plan, komisyonda ittifakla geçtiği için çok mutluyum" dedi. Başkan Hasan Can, "715 hektarlık alandaki bütün evlerin bu imardan eksiksiz yararlanmasını sağlayarak, en kolay şekilde uygulamaya geçilmesi temin edildi. Bugün de meclisimizden 1/1000'lik planları geçiriyoruz. Yapılan bu planlarla, herkesin tapu aldığı bir süreci mümkün kıldık. İmar da herhangi bir gecikme olmadı. Herkes tapu alsın diye bu kadar bekledik" dedi.

        Hazırlanan planların ileride üniversitelerde örnek proje olarak gösterileceğinin altını çizen Başkan Hasan Can, "Mahalle ölçekli, tüm donatıları olan, mevcut yapı stokunun da hiçbir zorlukla karşılaşmadığı, kimsenin mağdur olmadığı bir proje oldu. Bizim bulduğumuz bu yöntem, Türkiye'de benzer durumda olanların uygulayabileceği örnek bir yöntem oldu. Biz de Ümraniye'de imarı olmayan, düzgün yapılaşma imkânı bulunmayan hiçbir yer bırakmayacağız. Rabbim emeği geçenlerden razı olsun. Hepinize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

        Yapılan görüşmeler sonunda oylamaya geçildi. Hekimbaşı, Topağacı, Dumlupınar, Karabekir, Elmalıkent ve İnkilap Mahallesinin bir kısmının imar planı oy birliği ile kabul edildi.

        (HB-BA-Y)

        10.11.2017 09:33:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler