Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kızıltepe'de 8 genç çiftçiye 160 küçükbaş hayvan verildi

        (Fotoğraflı)

        Diler Erbeyi - İslam Akış

        MARDİN (İHA) - Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 6'sı kadın 8 çiftçiye, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının "Genç Çiftçi" projesi çerçevesinde 160 adet küçükbaş hayvan verildi.

        Dağıtım töreninde konuşan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Doğan, projenin amacının genç çiftçileri desteklemek olduğunu belirterek, "Kırsal Kalkınma Yatırımların Projesinin desteklenmesi kapsamında, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca bir proje uygulanmaktadır. Bu proje kapsamında Kızıltepe ilçemizde 42 proje uygun görülmüş olup bunlardan bugün 8 adet küçükbaş hayvan projesinin dağıtımı için toplanmış bulunmaktayız. Genç çiftçiler in hayvanları için ahır yapıldığını. Bunun dışında büyükbaş, arıcılık, hindicilik, tavukçuluk gibi muhtelif projelerimiz de vardır. Bu projelerin çoğuna yakını tamamlanmıştır. Bu çiftçilerimizin 6'sı kadın 2'si bayan olmak üzere toplamda 8 çiftçimize 20'şer hayvan dağıttık. Bu hayvan sayılarını arttırıp aile bütçesine katkıda bulunurlar umarız" dedi.

        (DLR-MP-Y)

        10.11.2017 12:03:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mardin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mardin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler