Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Hatay'da Atatürk'ü anma töreni

        (Fotoğraflı)

        Satuk Buğra Güney

        HATAY (İHA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, ebediyete intikalinin 79. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

        Antakya Atatürk Anıtı'nda Hatay Valisi Erdal Ata, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve 2. Hudut Alay Komutanı Piyade Albay Ahmet Gürbüz tarafından anıta çelenk sunuldu.

        Çelenk töreninin ardından sirenler çalarak saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

        Hatay Valisi Erdal Ata tarafından anıt şeref defteri imzalandı.

        Vali Ata, anıt şeref defterinde şunları yazdı:

        "Edebiyete intikalinizin 79. yılında sizi sevgi, saygı, minnet ve özlem duygularımızla anmak üzere manevi huzurunuzdayız. Vatanımızı parçalamaya yeltenenleri, geldikleri gibi gönderen bir iradeye liderlik yapan size ve silah arkadaşlarınıza çok şey borçlu olduğumuzun bilincindeyiz. Emanetiniz olan mukaddes vatanımızı, her alanda daha yücelterek gösterdiğiniz çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücümüzle çalışıyoruz."

        Çelenk töreninin ardından etkinlik Kültür Merkezi'nde devam etti.

        Vali Ata ve protokol üyeleri, Atatürk'ün fotoğraflarının yer aldığı sergiyi gezerek Selim Nevzat Şahin Anadolu Lisesi'nin düzenlendiği orotoryoya katıldı.

        Okul Müdürü Mustafa Ortak, Atatürk'ün manevi huzurunda eğildiklerini belirterek değerlerine sahip çıkacaklarını söyledi.

        Daha sonra öğrenciler tarafından hazırlanan orotoryo sergilendi, Sarı Zeybek Türküsü eşliğinde zeybek gösterisi gerçekleştirildi.

        (BGY-Y)

        10.11.2017 12:16:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Hatay haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Hatay Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler