Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Osmaneli'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı

        (Fotoğraflı)

        Zuhal Zengin

        BİLECİK (İHA) - Bilecik'in Osmaneli ilçesinde Atatürk'ün ölümünün 79'cu yıl dönümü münasebetiyle anma programı düzenledi.

        Osmaneli Hükumet Konağı önünde düzenlenen

        Atatürk anıtı önündeki tören saygı duruşuyla başladı. Saat 09.05'i gösterdiğinde ilçede hayat durdu. Törene katılanların yanı sıra çevredeki vatandaşlar da sirenlerin çalmasıyla araçlarından inip saygı duruşuna geçti. İstiklal Marşı okunup, 2 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Göndere çekilen bayraklar yarıya indirildi.

        Hükumet Konağı önünde düzenlenen törenin sona ermesinin ardından program Şehit Osman Er Anadolu İmam hatip Ortaokulun da Osmaneli Çok Programlı Anadolu Lisesi hazırlayıp sunduğu programla devam etti. Buradaki tören de saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra Osmaneli Çok Programlı Anadolu Lisesi öğretmenlerinden Mahir Örtlek bir konuşma yaptı. Saçlı, "Bugün 10 Kasım. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79 cu yılı. Milletimiz için 10 Kasım bir yas günü olduğu kadar Türkiye Cumhuriyetiyle yaşayacak olan Büyük Önder Atatürk'ü anma ve anlama günüdür. O'nu anıyor ve anlamaya çalışıyoruz. Anlamamız gereken en değerli nokta da Atatürk'ün "En Büyük Eserim" dediği Cumhuriyete yön veren kurucu ilkelerdir. Savaş sonrası yaptığı inkılaplarla, bir yandan genç Türkiye'nin oturması gerektiği temelleri gerçekleştirmiş, bir yandan da ülkemizin modem ülkeler seviyesine çıkması için milletiyle birlikte, ondan aldığı güçle büyük bir enerji harcamıştır. Ulusumuzun kurtarıcısı, laik, demokratik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, eşsiz devlet adamı Atatürk, dün olduğu gibi bundan böyle de yolumuzu aydınlatmaya devam edecek, ilke ve devrimleri ülkemizin geleceğine yön vermeyi sürdürecektir, buna hiç şüphe yoktur" dedi.

        Programda daha sonra gelen misafirlere slâyt gösterisi yapılarak Atatürk'ün hayatı anlatıldı. Osmaneli Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu. Program şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

        Törenlere; İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahini, İlçe Jandarma Komutanı Yunus Demirpehlivan, Emniyet Müdür Vekili Komiser Yardımcısı Yalçın Avcı, AK Parti İlçe Başkanı Mefaret Göbekci, CHP İlçe Başkanı Faik Üstün, MHP İlçe Başkanı Hayri Teyn, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Hakan Özkan, MHP İl Genel Meclis üyesi Orhan Uğur, daire müdürleri, askeri erkân, öğretmenler, öğrenciler katıldı.

        (ZZ-Y)

        10.11.2017 12:32:15 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler