Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Muş'ta 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

        (Fotoğraflı)

        Uğur Ulu - Galip Kılınç-Fatih Çelik-Veysel Eşin

        MUŞ (İHA) - Muş il merkezi ve ilçelerinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi.

        Muş Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan anma etkinlikleri, saat 09.05'te Atatürk'ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşuyla devam etti. İstiklal Marşı'nın ikinci kıtasından sonra bayraklar yarıya indirildi. Anma töreni, buradaki etkinliklerin ardından daha sonra Muş Öğretmenevi konferans salonunda devam etti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Bilimler Lisesi tarafından düzenlenen etkinliğe Muş Valisi Aziz Yıldırım, Garnizon Komutanı Piyade Albay Cem Karoğlu, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Şahin, kamu kurum amirleri, askeri erkan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmak üzere kürsüye gelen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sosyal Bilimler Lisesi öğretmeni Selman Kavşut, "Atatürk gibi düşünmek ve Atatürk gibi özgüven duygusu ve sabırla milli şuura dönüştürecek adımlar atmaya devam ettiğimiz sürece geleceğimiz daha bir güvence altında olacaktır. İnanıyorum ki, bu adımları kararlılıkla attığımız sürece Türkiye'mizin geleceği çok daha aydınlık, insanlarımız huzur içinde olacaktır" dedi.

        Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler tarafından hazırlanan şiirler okunup, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan "10 Kasım Son Yolculuk" filminin gösterimi yapıldı. Daha sonra ise Atatürk'ün sevdiği türküler koro halinde söylendi.

        Anma etkinliği, Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğraflarının sergilendiği fotoğraf sergisinin açılışının yapılmasıyla sona erdi.

        Bulanık'ta 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

        Bulanık'ta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından Bulanık Belediyesi toplantı salonunda yapılan programa İlçe Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, İlçe Emniyet Müdürü Uğur İhsan Azap, Garnizon Komutanı Ömer Altaş, kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Bulanık İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen programda, günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından şiirlerin okunmasıyla son buldu.

        Varto'da 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

        Muş'un Varto ilçesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Hükümet Konağının önündeki Atatürk Anıtı'na çelen sunulması ve saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, program Kültür Merkezi konferans salonunda devam etti. Hürriyet Ortaokulu öğretmeni Çağdaş Güneri tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından Atatürk'ün hayatını anlatan konuşmalar yapılarak şiirler okundu. Oratoryo ve sinevizyon gösterisiyle son bulan programa Kaymakam ve Belediye Başkanı Vekili Mehmet Nuri Çetin, Cumhuriyet Savcısı Ersin Dülger, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İsmail Terzi, İlçe Emniyet Amiri Orhan Ağdaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, kamu kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

        Hasköy'de 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

        Muş'un Hasköy ilçesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan anma etkinliği, iki dakikalık saygı duruşuyla devam etti. Belediye ve kamu kurum araçlarının yanı sıra vatandaşlar da araçlarıyla bu sırada siren çaldı. İstiklal Marşı'nın ikinci kıtasından sonra bayraklar yarıya indirildi. Buradaki törenin ardından etkinlikler Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan 100. Yıl Gazi İlk ve Ortaokulu Müdürü Eyüp Yıldırak'ın ardından sahne alan öğrenciler, Mustafa Kemal Atatürk'ü anlatan şiirler okuyup, türküler seslendirdiler.

        Anma törenine İlçe Kaymakamı Ahmet Özkan, Belediye Başkanı Mürsel Özen, İlçe Emniyet Amiri Uğur Çalık, kamu kurum amirleri ve öğretmenler ile öğrenciler katıldı.

        Malazgirt'te 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü

        Malazgirt ilçesinde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. yıldönümü dolayısıyla anma töreni düzenlendi. Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan anma etkinliği, iki dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra Kültür Merkezi konferans salonunda devam programda, Malazgirt Teknik ve Mesleki Anadolu (Sağlık) Lisesi öğretmenlerinden Ayça Taşkın tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Malazgirt Teknik ve Mesleki Anadolu (Sağlık) Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan oratoryo gösterisinin sunulmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okunarak, Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi.

        Programa Malazgirt Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Soner Kırlı, Garnizon Komutanı Personel Teğmen Osman Ateş, cumhuriyet savcıları Özgür Özen ve Selçuk Sezer, Jandarma Komutan Vekili Üsteğmen Ömer Faruk Görsoy, Emniyet Müdürü Metin Cebeci, siyasi parti ve STK temsilcileri, kurum amirleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

        (MSA-Y)

        10.11.2017 12:53:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muş haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muş Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler