Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kulu'da ebediyete intikalinin 79. yılında Atatürk törenle anıldı

        (Fotoğraflı)

        Ömer Keleş

        KONYA (İHA) - Konya'nın Kulu ilçesinde Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yıldönümünde düzenlenen törenle anıldı.

        Anma programı Kulu Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk Anıtı'na sunumuyla başladı. Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenler çaldı, ardından da saygı duruşunda bulundu. İstiklal Marşının okunmasıyla birlikte bayraklar yarıya indirildi. Buradaki törenin ardından program Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu çok amaçlı konferans salonunda devam edildi.

        Mehmet Akif Ersoy Orta okulundaki programda konuşan Okul Müdürü Ziya Ünver, Atatürk'ün bırakmış olduğu Türkiye Cumhuriyeti devletine her zamankinden daha çok sahip çıkılması gerektiğini belirterek, "Türk milletini bağımsızlığa kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan Atamızı bu önemli günde bir kez daha yad ediyoruz. Atatürk'ün fikir ve düşünceleri etrafında toplanmış olan bizler her 10 Kasım'da onu daha iyi anlamak ve bırakmış olduğu Türkiye Cumhuriyeti devletine her zamankinden daha çok sahip çıkmalıyız. Günümüz Türkiye'sinin daha modern bir hale getirmek elbette ki bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin en büyük görevi olmalıdır. Unutmayalım ki bu ülkeyi en çok sevenler kendisine verilen görevleri her ne pahasına olursa olsun layıkıyla yerine getirmelidirler. 10 Kasım günü yalnızca Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olarak değil büyük önderin fikir ve düşünceleri etrafında toplanmış olan bizlerin ülke menfaatlerini ön planda tutan çalışmalarımızı artırma günleri olarak da görmeliyiz. İşte o zaman Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti her zamankinden daha kuvvetli ve daha modern bir ülke konumuna gelecektir" ifadelerini kullandı.

        Program öğrenciler tarafından 10 Kasım ile ilgili şiirler, Atatürk'ün hayatını konu alan sinevizyon gösterimi, Atatürk'ün ilkeleri, oratoryo seslendirilmesi, Atatürk'ün sevdiği türkülerin seslendirilmesinin ardından öğrencinin Türk Bayrağı açması ile sona erdi.

        (ÖK-AH-Y)

        10.11.2017 13:14:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler