Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Musabeyli'de Atatürk ölüm yıl dönümünde anıldı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Ali Dağ

        KİLİS (İHA) - Kilis'in Musabeyli ilçesinde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79. ölüm yıl dönümü anma programı düzenlendi.

        Kaymakamlık bahçesinde bulunan Atatürk anıtına, çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Musabeyli Kaymakamı Ertuğrul Avcı ile Musabeyli Belediye Başkan Vekili Ahmet Gülali tarafından çelenk sunumuyla başlayan tören, siren sesi eşliğinde, 2 dakikalık saygı duruşu ve devamında İstiklal Marşının okunması ile Atatürk Anıtındaki program sona erdi. Anma törenine daha sonra Hüseyinoğlu İlköğretim Okulunda devam edildi. Tören Hüseyinoğlu İlk-Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları Atatürk oratoryosu ve Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini anlatan şiirlerin, anıların, sevdiği türkülerin okumasının ardından sona erdi. Kaymakam Avcı, "Atatürk, hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesindeki tüm gücünü Türk ulusuna olan inancından ve güveninden almıştır. Bizler de bugün üzerimize düşen sorumlulukların bilinciyle Atatürk'ün ilke ve inkılapları ile hiç sönmeyecek bir meşale misali aydınlattığı uygarlık yolunda, kararlı ilerleyişimizi sürdürmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bağımsızlık ve hürriyet yolunda karşısına çıkan bütün engelleri aşarak, gösterdiği büyük başarılarla başka milletlere örnek olan, Türk milletine öncülük eden, milletin iradesinden güç alan Mustafa Kemal'in manevi varlığı, idealleri ve emanetleri, millet vicdanında her zaman yaşatılacaktır" diye konuştu.

        (MAD-SD-Y)

        10.11.2017 14:47:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler