Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Artvin'de 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri

        (Fotoğraflı)

        Hasan Fehmi Demir

        ARTVİN (İHA) - Artvin'de Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında anma programı düzenlendi.

        Valilik binası önünde düzenlenen çelenk sunma törenine, Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, daire amirleri ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu ve Türk Bayrağı yarıya indirildi. Anma törenine daha sonra, Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla devam edildi.

        Artvin Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Ahmet Hamdi Tanpınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda ölümünün 79. yılında Mustafa Kemal Atatürk, askeri ve siyasi yönüyle anlatılarak, şiir, şarkı, türkü, oratoryo gibi değişik etkinliklerle anıldı. Konuşmaların ardından 10 Kasım Atatürk'ü anma etkinlikleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce okullar arasında "Ata'nın İzinden Temasıyla" düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Doğanay ve protokol tarafından verildi. Okunan şiirlerle devam eden program Artvin Kazım Karabekir Anadolu Lisesi, öğrencilerin Atatürk konulu oratoryosuyla son buldu.

        Programa Artvin Valisi Ömer Doğanay, Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Erdoğan Terzi, Çoruh Üniversitesi Rektörü Fahrettin Tilki, Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, Belediye Başkan Vekili Zafer Yerli, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

        (HFD-ÖS-Y)

        10.11.2017 14:51:56 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler