Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bağcılar'da yaşayan Selanikliler 'Türbe Dede Pilavı'nda buluştu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Mahmutbey Selanikliler Derneği tarafından 100 yılı aşkın süredir aralıksız sürdürülen Türbe Dede Pilav Günü Kasım ayının ikinci Perşembe günü gerçekleştirildi. 120 küçükbaş hayvanın kesildiği 1.5 ton pilavın pişirildiği etkinliğe 7'den 70'e yaklaşık 15 bin vatandaş katıldı. Davetliler hem yemek yedi hem de dostluk, kardeşlik ve komşuluk dayanışması örneği sergiledi.

        Bağcılar, her yıl olduğu gibi bu sene de Kasım Ayı'nın ikinci Perşembe'sinde Türbe Dede Pilav Günü etkinliğine sahne oldu. Mahmutbey Mahallesi'nde yaşayan Selanik göçmenleri 100 yılı aşkın süredir yaşattıkları Geleneksel Türbe Dede Pilav Günü Bağcılar Belediyesi'nin desteğiyle Mahmutbey Selanikliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlendi. Bu özel güne 7'den 70'e kadın, erkek, yaşlı, genç ve çocuk yaklaşık 15 bin ilçe sakini katıldı. Yapılan duanın ardından 120 küçükbaş hayvanın etinden yapılan kavurma ve 1.5 ton pirinçle yapılan pilav davetlilere ikram edildi.

        "Bu özel günde mahallede farklı bir coşku yaşanıyor"

        Geleneksel Pilav Günü'ne katılan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da kazanın başına geçip vatandaşa etli pilav dağıttı. Bu özel günün mahallede farklı bir coşku yaşattığını belirten Çağırıcı, "Her sene aynı gün kaynayan kazanlarda pişen pilav hemşehrilerimizin arasındaki kardeşlik ve komşuluk bağlarını güçlendiriyor" dedi.

        Ev sahipliğini yapan Mahmutbey Selanikliler Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Fuat Sarp da "Yüzyıl öncesinden gelen bu geleneği yaşatmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

        Etkinliğe İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Müftüsü Musa Uzun, muhtarlar, dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

        (HB-ÖK-Y)

        10.11.2017 15:07:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler