Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Saat 9'u 5 geçe Avcılar'da zaman durdu

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 79'uncu yıl dönümünde Avcılar'da anıldı.

        Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79'uncu yılında Avcılar'da Ata'ya yakışır bir şekilde görkemli programlarla anıldı. Hükümet Konağı önündeki resmi törenin yanı sıra Avcılar Kent Konseyi'nin çağrısı üzerine Marmara Caddesi başındaki Atatürk Anıtı'nın önünden itibaren toplanan binlerce kişi yan yana dizilerek Avcılar Belediyesi Havuz Meydanı önündeki platforma kadar insan zinciri oluşturarak yürüdü. 10 Kasım sabahı Avcılar Hükümet Konağı önünde resmi çelenk koyma ve anma töreni yapıldı. Avcılar Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla Avcılar Belediyesi'nin ev sahipliği ile birlikte Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen "10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı' ile anıldı.

        İlk olarak Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Garnizon Komutanı Önder İrevül ve Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, "10 Kasım Atatürk'ü Anma" etkinliklerine katılarak Atatürk Anıtına çelenk koydu. Çelenk koyma töreninin ardından saatler 9'u 5 geçeyi gösterdiğinde Türkiye Cumhuriyeti'nin her karış toprağında olduğu gibi Avcılar'da da zaman durdu. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu törene, Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Avcılar Kent Konseyi'den insan zinciri

        Hükümet Konağı önündeki resmi törenin yanı sıra Avcılar Kent Konseyi'nin çağrısı üzerine Marmara Caddesi başındaki Atatürk Anıtı'nın önünden itibaren toplanan binlerce kişi yan yana dizilerek Avcılar Belediyesi Havuz Meydanı önündeki platforma kadar insan zinciri oluşturarak yürüdü.

        Saatler 09.05'i gösterdiğinde trafikte bulunanlar araçlarını durdurarak insan zinciri oluşturanlarla birlikte oldukları yerde saygı duruşunda bulundu.

        Her yaştan Atatürk'ü anmak için gelen vatandaşlar Ulu Önder'in yaşamından kesitler sunan belgeseli izlerken büyük Türk bayrakları asıldı. Buradaki törenin ardından Atatürk Parkı'nda anmaya devam edildi.

        Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Avcılar'da anıldı

        Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79. yılında, Avcılar Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde düzenlenen "10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı' ile anıldı.

        Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, öğrenciler, oluşturdukları koro ile Atatürk'ün sevdiği türküleri söylerken, 'Mustafa Kemal Atatürk Oratoryosu' da büyük beğeni topladı. İlçe genelinde 10 Kasım Atatürk'ü Anma Etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarının birincileri ödüllerini Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan ve Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli'nin elinden aldı. Büyük ilgi gören program geniş katılımla devam etti.

        (HB-ÖK-Y)

        10.11.2017 15:55:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler