Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Darende'de Atatürk anma etkinlikleri

        (Fotoğraflı)

        İsmet Hüseyin Uğur

        MALATYA (İHA) - Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 79. yılında 10 Kasım sabahı Darende'de törenlerle anıldı.

        Hükümet binası önünde Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören METEM toplantı salonunda devam etti

        Burada bir konuşma yapan Osman Hulusi Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesi Edebiyat Öğretmeni Cavit Işık, Mustafa Kemal Atatürk'ün lider, ileri görüşlü ve eserleriyle tüm zamanların ölümsüz şahsiyeti olduğunu söyledi. Atatürk'ün vatanını ve halkını tüm bireysel çıkarlardan üstün tutuğunu belirten Işık, "Atatürk'ü anlamak fikirlerini geleceğe taşıyabilmek Türk'ü Türklüğü ve nice mücadelelere ev sahipliği yapmış şu aziz vatanı, sayısız cefa ile vatanına siper etmiş bu halkı, her gün yeniden diriltecek, ihya edecek anahtar işte budur. Mustafa Kemal Atatürk hayatının hiçbir döneminde ve geleceğe yönelik görüşlerinde ırkçılık ve etnik kökene yönelik anlayışlara itibar etmemiştir. Yeni yönetim şekli Cumhuriyet bu temel üzerine inşa etmiştir. Günümüz Türkiye'sindeki tarih bilincinin, ortak kültür anlayışı ve yaşam iradesinin kaynağı da budur" dedi.

        Törene Darende Kaymakamı Enver Hakan Zengince, Belediye Başkanı Süleyman Eser, Cumhuriyet savcısı Emine Örs, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

        (MT-SD-Y)

        10.11.2017 17:02:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler