Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atatürk, Kartal'da sevdiği şarkılarla anıldı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79'uncu yılında Kartal'da düzenlenen anma konserinde sevdiği şarkılarla anıldı.

        Kartal Belediyesi, Atatürk'ü Anma Etkinlikleri kapsamında Türk Sanat Müziği konseri düzenlendi. Hasan Ali Yücel Kültür Merkezinde düzenlenen Atatürk'ü anma konseri öncesi saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Konsere Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün yanı sıra çok sayıda Kartallı katıldı. Gecede TRT Türk Halk Müziği Sanatçısı Yavuz Değirmenci, TRT Türk Sanat Müziği Sanatçısı Mine Geçili ve Türk Halk Müziği sanatçısı Özcan Türe, sahnede en güzel eserleri Atatürk için seslendirdi.

        Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz gecede yaptığı konuşmada, "Atatürk'ü sadece ülkeyi kurtaran bir kahraman gibi değil; mazlum milletlerin önderi olarak sanayileşmemiş, toplumsal gelişmesini sağlayamamış bir ümmet yapısını, millet yapısını, halk yapısını, ulus devlet yapısını oluşturan dünya lideri olarak görüyoruz. Bugün buralardaysak ona bir saygımız, bir minnetimiz var. Dolayısıyla Atatürk, emperyalizme kafa tutan ve hayatta kalabilen tek antiemperyalist lider olarak da kalbimizdeki yerinde duruyor" dedi.

        (MB-HB-MK-Y)

        11.11.2017 10:31:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler