Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atatürk sevdiği şarkılarla anıldı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Maltepe Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, vefatının 79'uncu yıldönümünde sevdiği şarkıların seslendirildiği özel bir konserle andı.

        Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konsere, Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı, Maltepe Belediye Başkan Vekili Hasan Gökkaya, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Melih Morsünbül ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk'ün anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan konserde, 70 kişilik Maltepe Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu, şef Füsun Batum'un yönetiminde sahne aldı. Konserin birinci bölümünde, Atatürk'ün sevdiği Tatyos Efendi'nin "Uşşak Peşrevi", "Kimseler Gelmez Senin Feryad-i Ateş Barına", "Sevdiğim Cemalin Çünki Göremem", "Gitti de Gelmeyiverdi" isimli Türk sanat müziği eserleri seslendirildi. Koro, halk ozanı Kul Nesimi'nin "Ben Melamet Hırkasını Kendim Giydim" isimli eserini de Uşşak makamıyla yorumladı.

        Atatürk'ün çok sevdiği zeybek gösterisi de, büyük alkış topladı. Konserin ikinci bölümünde TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Alp Arslan konuk sanatçı olarak sahne aldı. Konser, İzmir Marşı'nın seslendirilmesiyle sona erdi.

        (HB-MK-Y)

        11.11.2017 12:12:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler