Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Nazilli'de liseliler Atatürk'ü bilgi yarışmasıyla andı

        (Fotoğraflı)

        Ali Soydemir

        AYDIN (İHA) - Atatürk'ün ölümünün 79'uncu yıldönümünü nedeniyle Nazilli genelinde düzenlenen anma törenlerinin en ilginci ise ilçede ilk kez yapılan 'Atatürk' konulu bilgi yarışması oldu. Yıl boyunca gerçekleştirdiği farklı etkinlikler ve başarıları ile adından sıkça söz ettiren Nazilli Anadolu Lisesi Öğrencileri, bu kez atalarını bilgilerini yarıştırarak andı.

        Okulun konferans salonunda Okul Müdürü Hanifi Güney öncülüğünde düzenlenen bilgi yarışmasının projesini hazırlayan Tarih Öğretmeni Münire Işık'ın sunduğu yarışmada öğrencilere ilk etapta 20 soru soruldu. 12. Sınıf öğrencilerinden oluşan 6 grubun yarıştığı etkinlikte birinciliği Deniz Gözlüm isimli grubun öğrenciler 170 puanla aldı. Yarışmada ikinciliği ise Akl-ı Kemal grubu, üçüncülüğü ise Sarı Zeybek grubu elde etti.

        Yüzyılın lideri Mustafa Kemal Atatürk'ün sıfatlarının öğrenciler tarafından grup ismi olarak kullanılması ise dikkat çekti. Atatürk'ü anlamak ve onu farklı bir şekilde hatırlayarak anmak istediklerini ifade eden yarışmanın projesini hazırlayan okulun Tarih Öğretmeni Münire Işık, "Amacımız öğrencilerimizin Atatürk'ün anısına Atatürk'ü okumalarını sağlamaktı. Atatürk'ün bilindiği sıfatlarını grup isimlerinde kullanarak öğrencilerimizi sınıfları ile değil Atatürk'ün sıfatları ile yarıştırdık. Bu yarışma bir ilk oldu ve oldukça güzel geçti. Öğrencilerimiz Atatürk'ün bilinmeyen yönlerini de öğrenmiş oldu" dedi.

        Okul Müdürü Hanifi Güney de her zaman başarıları ile adından sıkça söz ettiren okullarının yine farklı bir etkinliğe imza attığını ifade ederek, "Öğrencilerimizin Atatürk'ü daha iyi anlamalarını sağlamak amacıyla okul içerisinde yapmış olduğumuz bilgi yarışması ile hem Atatürk'ü ölümünün 79. Yıldönümünde anmış olduk, hem de öğrencilerimizin Atatürk'ü anlamalarını ve bilinmeyen yönleri ile tanımalarını sağlamamış olduk. Tüm dünyanın takdir ettiği yüzyılın liderini öğrencilerimizin zihinlerine farklı bir şekilde işlemiş olduk" dedi.

        (AS-MB-Y)

        11.11.2017 15:12:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler