Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pala'dan esnafa 'Oda mallarını sattırmayın' ricası

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Şoförlük mesleğinin mutfağından geldiğini belirten İzmir Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Adayı Mustafa Pala, "Konak Balçova Hattı'nda minübüs şoförlüğü ve İzmir Şirinyer Merkez Taksi durağında taksi şoförlüğü yaptım. Sorunları ve çözümleri çok iyi biliyorum. Esnafın öncelikle kazancının arttırılması gerekiyor. Kime ve projelerine inanırsanız ona oy verin. Tek ricam var lütfen oda mallarının satışı için kimseye yetki vermeyin. Oda mallarının gerçek sahibi sizlersiniz. Odamızın gelirleri bunları korumaya geliştirmeye yetecek miktardadır" dedi.

        İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Seçimi'nin 2018 yılı Ocak ayının ilk günlerinde yapılması kesinlik kazandı. Taksici esnafının sesini duyurmak ve sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Taksi Sahipleri Derneği Başkanı olarak görev yapan Mustafa Pala da meslek oda başkanlığı için adaylığını açıkladı. Şoförlük mesleğinin mutfağından geldiğini belirten Pala, esnafa faydalı olacak proje bazlı çalışma sistemini benimsediklerini bu amaçla da ilk aşamada 34 proje ürettiklerini söyledi. 'Söz uçar yazı kalır' diyen Pala, taksici esnafına yönelik projelerini bir kitap haline getirdi. İzmir merkez ilçelerdeki durakları gezen Pala, bu ziyaretler sırasında hem taksici esnafının da sorularını yanıtlıyor hem de yaşadıkları mesleki dertlerini dinliyor. Taksi camiasında sıfırdan başlayarak merdivenleri tek tek çıktıklarını hatırlatan Pala, "Taksici esnafının yaşadığı sıkıntılara birebir şahidim. Balçova-Konak Hattı'nda minibüs şoförlüğü İzmir Şirinyer Merkez Taksi Durağı'nda taksi şoförlüğü yaptım. Taksici esnafının ihtiyaçlarının ne olduğunu yakından biliyorum. Bilgi ve tecrübelerimizi odamıza aktaracağımızdan şüpheniz olmasın. Öncelikle esnafın kazancının artırılması gerekiyor. Taksicilik mesleği kutsaldır kaderine asla terkedilemez" diye konuştu.

        "Oda malı sizin sattırmayın"

        'Taksici esnaf kardeşlerimizden önemli bir ricamız var' diyen Mustafa Pala, "Öncelikle seçime katılmanız büyük önem taşıyor. Oylarınızı inandığınız adaya verin. Önemle belirtmek isterim ki güçlü bir odamız olması ve güçlü kalması için her iki adaya da oda mallarının satış yetkisini yine oda mallarına kat karşılığı başkalarının ortak edilmesine kesinlikle kesinlikle yetki vermeyin. Biz oda mallarının satılmasını istemiyoruz. Bize şoför büyüklerimizden emanet olan oda mallarımızı itina ile koruyarak bizden sonra gelecek nesil taksici kardeşlerimize emanet etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

        'Oda malı sizin sattırmayın' diyen Pala sözlerini şöyle sürdürdü:

        "32 yıl önce Seyfi Özgizler Oda Başkanımız zamanında satın alınan Çeşmealtı Kamp alanı konusunda büyük bir sevinci yaşıyoruz. 14 dönüm denize sıfır Çeşmealtı Kampımız esnafın tek nefes alacağı ve aileleriyle birlikte tatil yaptığı bir alandı. İzmir İdare Mahkemesi kararıyla tekrar esnafımıza kazandırdık. Bize yetki verildiğinde Çeşmealtı Kampı'nı odamızın kendi imkanları ile hiç kimseyi ortak etmeden modern tesisler yapıp yine taksici esnaflarımızın hizmetine sunacağız" . Durak ziyaretleri sırasında esnafın kamp kararına çok sevindiğini söyleyen Pala, "Çeşmealtı nasıl görmek ister siniz? Diye sorduğumuzda taksici esnafına layık bir tesis olması ve kar gözetilmeden maliyetine aileleriyle birlikte faydalanabileceği bir sosyal tesis olmasını çok arzu ettiklerini söylediler. Bizi yetkilendirdiğinizde malın sahibi olan siz değerli esnafımızın istek ve önerileri ışığında o tesisi oluşturup hizmetlerine sunacağız" dedi.

        "Esnaf 4 yılda bir hatırlanmak istemiyor"

        Durak ziyaretlerinde esnaf ile birebir her konuyu değerlendirdiklerini söyleyen Pala, "Esnaf kardeşlerimiz oda başkanı tarafından 4 yılda bir hatırlanmak istemediklerini çok açık bir şekilde ifade ettiler. Esnafın bu şikayetine hak veriyoruz. Bize yetki verildiğinde en az yılda 1 olmak üzere tüm esnafımızı biraraya getirerek etkinlikler yaparak görüşlerini alacağız. Birlikte yöneteceğiz" dedi.

        (MY)

        12.11.2017 10:58:59 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler