Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ünüvar: "Güç odaklı bir çağda yaşıyoruz"

        - AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Avrupa Birliği'nin güçlü bir Türkiye ile daha güçlü hale geleceğini ancak bunun farkında olmadığını ifade etti

        (Fotoğraflı)

        ADANA (İHA) - AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye'nin büyük hedefleri olan bir ülke olduğunu belirterek, "Çok çalışacağız, birlik olacağız ve başaracağız" dedi.

        Ünüvar, AK Parti Adana İl Başkanlığı 86. İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, günümüzde bütün ülkelerin gücünü artırma peşinde olduğunu ifade etti. Zamanın hızla aktığını kaydeden Ünüvar, "Sınırların zorlandığı, gücü yetenin gücü yettiğine tahakküm etmeye çalıştığı; güç odaklı bir çağda yaşıyoruz" diye konuştu.

        Türkiye'nin, böyle bir durumda bile mazlumlara ve mağdurlara el uzatmayı sürdürdüğünü dile getiren Ünüvar, "Çünkü bizim çok merhametli bir Cumhurbaşkanımız var. Çünkü mazlumların, mağdurların sesi olmak isteyen bir Türkiye var. Allah Türkiye'yi kıyamete kadar, ebede kadar muzaffer eylesin" ifadelerini kullandı.

        "Vatana ihaneti affetmeyiz"

        Türkiye sınırlarının ötesinde pek çok sıkıntının yaşandığına işaret eden AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, şöyle devam etti:

        "Etrafı ateş çemberiyle kaplı bir ülkede yaşıyoruz. Ama şunu ifade etmem lazım ki;bizim hiç kimsenin toprağında gözümüz yok. Ama bizim toprağımıza göz dikenlerin de gözünü çıkarmayı biliriz. Onun için bizler hep şu düstur ile yaşıyoruz. Hazreti Ali 'Herkesi affedin ama vatanınıza ihanet edenleri asla affetmeyin' buyuruyor. Bizler de vatana ihanet edenleri asla affetmeyeceğiz. Bunu bütün dünya biliyor. Buradan bir kez daha ifade ediyorum."

        "Yılmayacağız, yıkılmayacağız"

        Türkiye'nin güçlenmesini istemeyen çevrelerin bugüne kadar hedeflerine ulaşamadığını, bundan sonra da ulaşamayacaklarını ifade eden Ünüvar, ikiyüzlü uygulamaları nedeniyle Avrupa Birliği'ne (AB) tepki gösterdi. Ünüvar, hak etmediği halde, şartları uymadığı halde AB'ye üye yapılan ülkeler bulunduğuna dikkat çekerek, "Bizler AB üyesi olmayı hak ettiğimiz halde bizi üye yapmak istemiyorlar. Halbuki bilmiyorlar ki AB güçlü bir Türkiye ile daha güçlü hale gelecek ama onun da farkında değiller. Yine hak ettiğimiz olimpiyatlarla ilgili, hak ettiğimiz bazı organizasyonlarla ilgili bize çelme takmak isteyen pek çok ülke var. Pek çok uluslararası örgüt var. Ama biz yılacak mıyız? Hayır. Yıkılacak mıyız? Hayır. Çünkü biz milletimizle hep bir ve beraber olduk, bundan sonra da bir ve beraber olacağız" şeklinde konuştu.

        "Kültürümüze de göz dikiyorlar"

        Geçen hafta iki önemli hadise yaşandığını, bunlardan birinin Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'ın Kızılay ve Kızılhaç Birlikleri Avrupa Başkanlığı ve Dünya Başkan Yardımcılığı görevine getirilmesi olduğunu vurgulayan Ünüvar, "Bu çok önemli. Bazen ülkeler kendi bayraklarıyla bir yere gidemezken, Kızılay dünyanın her yerine gidebilir. Çünkü uluslararası bir yardım kuruluşu. Bir başka gelişme ise Türkiye, UNESCO Yürütme Kurulu üyeliği yapıyor. Ve kaderin garip bir cilvesidir ki Türkiye ikisinde de Almanya'yı geride bıraktı. Ve UNESCO'nun yürütme kurulu üyeliği gerçekten Türkiye için çok çok önemli. Çünkü sadece sınırlarımıza değil, kültürümüze de göz dikiyorlar. Onun için, kültürümüzün korunması adına UNESCO Yürütme Kurulu üyeliği de çok çok önemli" ifadelerini kullandı.

        "Gücümüzü hissetmemiz lazım"

        AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Türkiye'nin sahip olduğu güçlü gelenekleri ve imparatorluk kültürüyle hep daha ileriye gideceğini belirterek, şöyle devam etti:

        "15 yıldır hep böyle oldu. Bundan sonra da böyle olacak. Ancak bizim de kendi gücümüzü hissetmemiz lazım. 2008'de dünyada ekonomik kriz olduğunda Cumhurbaşkanımız'teğet geçecek' demişti. Bunun üzerine, büyük ekonomi allameleri 'olur mu ya, bütün dünya LehmanBrothers800 milyar dolarla battı, nasıl teğet geçecek' dediler. Sonuç kimi haklı çıkardı? Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı haklı çıkardı. Sayın Cumhurbaşkanımız Kuzey Irak referandumu ile ilgili kanaatini ifade ettiği zaman, o dünyanın en ünlü siyasi konjonktürel danışmanları 'olur mu canım' dediler. Sonuç ne oldu? Byebye. Kime byebye? Irak'ı bölmek isteyenlere. Yine Sayın Cumhurbaşkanımız haklı çıktı. Bundan sonra da inşallah hep haklı çıkacak."

        "Çok çalışacağız, başaracağız"

        Türkiye'nin çok büyük hedefleri olan bir ülke olduğunun altını çizen Ünüvar, "Büyük büyük hedeflerimiz var ama geriye dönüp baktığımız zaman son 15 yılda sağlıktan ekonomiye, eğitimden ulaşıma, yollardan ticarete, tarımdan başka pek çok alana kadar çok büyük şeyler yaptık. Ama ileriye baktığım zaman daha büyük işler başarmamız lazım. O başarıyı yakalamak için de bize iki şey gerekiyor. Birincisi çok çalışmak, ikincisi birlik ve beraberlik. Allah bizim birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Bizler güçlü ve kudretli, bir ve beraber olduğumuz sürece hep başaracağız" şeklinde konuştu.

        Yüreğir Kültür Merkezi'ndeki toplantıya; AK Parti Adana Milletvekilleri Fatma Güldemet Sarı ve Tamer Dağlı, İl Başkanı Fikret Yeni, belediye başkanları, ilçe başkanları ile partililer katıldı.

        (ADN-Y)

        12.11.2017 11:38:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adana haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adana Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler