Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Büyükşehir acil durum telsiz ağı kuruyor

        (Fotoğraflı)

        Murat Kanber

        KOCAELİ (İHA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, deprem ve diğer afet olaylarında da kullanılacak ve yaklaşık 3.5 milyona mal olacak Acil Durum Telsiz Ağı kuruyor

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, deprem ve diğer afet durumlarında yaşanabilecek olası iletişim sorunlarını çözecek Kocaeli'nin tümünü kapsayan kesintisiz bir telsiz ağı kuruyor. 11 noktada kurulan telsiz kule istasyonları ile hem normal zamanlarda hem de acil durumlarda kurumlar arası iletişim kurulması sağlanacak. Böylece oluşabilecek sorunlara ani müdahalelerin yapılmasının önü açılacak.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 buçuk milyon yatırımla gerçekleştirilecek olan Acil Durum Telsiz Ağı Sistemini, normal zamanlarda İtfaiye, Sağlık Ambulans ve Zabıta gibi Büyükşehir birimleri kullanacak. Şu anda kule istasyonlarının inşası devam eden projede telsiz cihazları, radyo kanal tahsisi ve diğer çalışmalar yapılacak. Acil Durum Telsiz Ağı'nı deprem ve diğer afet durumlarında diğer devlet kurumları da Büyükşehir Belediyesi'nin izin vermesiyle kullanabilecek. Böylelikle Büyükşehir Belediyesi acil durumlarda diğer kurumlarla iş birliği yaparak, vatandaşa hizmet verecek.

        Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Acil Durum Telsiz Ağı sistemiyle tüm Kocaeli'de kesintisiz bir iletişim ağı oluşuyor. Sistem Kartepe, Gölcük, Karamürsel, Darıca, Gebze, Körfez, Kandıra ve Derince ilçelerindeki 2'si mevcut 9'u yeni olmak üzere 11 Telsiz Kule İstasyonlarıyla tüm Kocaeli'yi kapsıyor.

        (MK-RFK)

        12.11.2017 12:26:31 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kocaeli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kocaeli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler