Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yıldırımlılara psikolojik destek

        (Fotoğraflı)

        BURSA (İHA) - Yıldırım Belediyesi, rehberlik hizmeti veren Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi ile Yıldırımlıların yanında yer almayı devam ediyor.

        Ailenin korunmasına yönelik geliştirdiği projelerle farkındalık oluşturan Yıldırım Belediyesi, bireylerin hayatın içerisinde karşılaştığı sosyal sorunları önlemek, aile içerisinde karşılıklı yaşanan sorunları çözüme kazandırmak için psikolojik destek sağlıyor. Kadrosunda 1 uzman psikolog, 1 psikolog, 1 aile danışmanı ve 2 sosyolog bulunan Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi Birimi, 45 dakika süren seanslarda aile danışmanlığı, çocuk ve ergen danışmanlığı ve yetişkin danışmanlığı konuları ile çağın en büyük sosyal problemlerinin başında gelen madde bağımlılığına karşı vatandaşlara destek veriyor.

        Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'nde, Ekimde 45 danışana 70 seans düzenlenerek destek olunurken, hizmete başlanılan günden bu yana bin 150 danışana 3 bin 800 oturum düzenlenerek ücretsiz olarak psikolojik danışmanlık hizmeti verildi. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "İnsanlarımız aile yaşantılarında, iş hayatlarında, eğitim dönemlerinde ve günlük hayatın her anında zaman zaman problemlerle karşılaşabiliyorlar. Özellikle evliliklerin temelini sarsan sorunların başında ekonomik yetersizlik, eşler arası geçimsizlik ve aile içi sorumluluklarda dengesizlik bulunuyor. İş yaşamında da en önemli yansıma olan ekonomik koşullar insanlarımız zorlayabiliyor. Okul hayatındaki başarı durumu öğrencilerimizin sosyal hayatını etkileyebiliyor. Bu ve bunun gibi durumlarda insanlar kendilerine bir rehber bir destek arıyor. Hemşehrilerimizin dertlerine ortak olmak, sorunlarına çözüm aramak adına oluşturduğumuz Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'nde, kendilerine destek oluyor, daima yanlarında olduğumuzu hissettiriyoruz" dedi.

        Toplumu ayakta tutan en önemli kurum olan aile yapısının sarsılmaması adına yaptıkları rehberlik çalışmalarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Edebali, "Bizleri Batı toplumlarından ayıran en önemli unsur, aile kavramına sıkı sıkıya sarılmamızdır. Eğitimin ailede başladığı gerçeğinin yanında toplumu bir arada tutan değerler aile içerisinde ediniliyor. Bizi biz yapan değerleri ayakta tutmak ve gelecek nesillerimize güçlü toplum yapısı bırakmak adına aileye her alanda destek veriyoruz. Aile kavramının korunması ve aile içerisinde yaşanabilecek sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla hayata geçirdiğimiz 'Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi'mizde ailelere ve bireylere önleyici, geliştirici, rehberlik hizmeti sağlıyoruz. Öncelikli hedefimiz; herkesin mutlu olduğu, huzurlu, refah seviyesinin yüksek olduğu bir Yıldırım inşa etmek" diye konuştu.

        Ücretsiz olarak hizmet verilen Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi'nden bilgi alabilir.

        (AÇ)

        12.11.2017 13:30:14 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bursa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bursa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler